Læs også:

Close

Opskrift: Lun couscoussalat med søde kartofler

Camille er uddannet pædagog og kostvejleder med speciale i børn og overvægt. Hun blogger i fritiden om mad og livsstil på camillemaja.dk.

I denne varme har man ikke altid lyst til en tung aftensmad. Jeg lavede derfor denne sunde couscoussalat med lune, søde kartofler. En superlækker sommersalat!

Den søde kartoffel (batater) ligner lidt en kartoffel, og har navnet efter en, men har faktisk ikke meget med en kartoffel at gøre. Søde kartofler er botanisk set slet ikke kartofler, men en jordknold (rødder). Den søde kartoffel har et højere fiberindhold end en almindelig kartoffel og også et højere indhold af beta-karoten end nogen anden grønsag – inklusive gulerødder.

Vidste du?
Søde kartofler hører til blandt de ældste grøntsager og er fundet i 10.000 år gamle peruvianske huler. De har i middelalderen i Europa været anvendt som et af de mest populære elskovsmidler.

Et vigtigt antioxidant

Beta-karoten er et vigtigt antioxidant, som er godt for synet, styrker huden og slimhinderne i tarm-, luft- og urinveje, beskytter mod infektioner og reducerer risikoen for at få kræft samt angriber og ødelægger svulstceller. Søde kartofler er også en god kilde til A- og E-vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter.

Selv om en sød kartoffel er superlækker, så er den mere energiholdig end en almindelig kartoffel og bør derfor ligesom disse indtages med måde, hvis du vil slanke dig eller bevare idealvægten.

DSC_1474

 

Nok om hvad de søde kartofler gør – her får I opskriften, som er til 3-4 personer:

Du skal bruge:
– Frisk spinat efter behov (skyllet)
– 1 rødløg
– Feta
– 1 bakke cherrytomater
– 1 bakke søde kartofler, ca 300-500 g
– Græskarkerner (kan undlades)
– Saft fra 1 lime
– 200 g couscous

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, skær dine kartofler i tern, og vend dem i lidt olie, salt og peber.  Giv dem 20 minutter, når ovnen er varm
  • Kog vand til din couscous – vandet skal kunne dække couscousen, når du hælder det over. Dæk derefter skålen med for eksempel staniol, og lad stå i fem minutter
  • Mens du venter på dine kartofler, begynder du at snitte dine løg, feta, cherrytomater og skyller din spinat
  • Couscousen er klar. Hæld herefter saften fra en lime udover. Bland det hele sammen med de førnævnte ingredienser
  • Når dine søde kartofler er klar, blander du det hele sammen og smider lidt græskarkerner på toppen

Velbekomme!

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·