Læs også:

Close
Derfor går mænd på Tinder lige efter et breakup. (Foto: All Over)

Jeppe forklarer: Derfor er mænd på Tinder lige efter et breakup

Jeppe er en 27-årig mand, der er uddannet inden for kommunikation og marketing, bor sammen med sin kæreste gennem fire år og har en hel del på hjerte, når det kommer til det modsatte køn. Vi har givet ham lov til at dele lidt ud af sine meninger her på MY DAILY SPACE.

Mænd og kvinder håndterer ofte et breakup forskelligt. Vores mandeskribent Jeppe kaster lys over, hvad der kan foregå i det mandlige hoved efter et brud

Jeg har ofte siddet sammen med en veninde eller bekendt, som – efter de har slået op med deres kæreste – er oprevet over, at der ikke er gået specielt lang tid (faktisk nogle gange overraskende kort tid) før eks’en swiper videre på Tinder eller går intenst i byen. Det virker til, at der går lidt længere tid, før kvinder selv når til det punkt, hvor byture og Tinder-matches bliver deres fokus. Derfor har jeg tænkt mig at beskrive fænomenet ud fra et “typisk” breakup.

Sandheden er, at mænd er “hurtigere” til at komme videre. Det, du som nyslået singlekvinde skal huske på, er, at han, sikkert ligesom dig selv, er såret, og selvværdet har fået en mindre røvfuld. Det er meget normalt som fyr at føle, at man har brug for at få bekræftet, at man ikke er en dårlig person, som åbenbart ikke var egnet til et forhold.

Den typiske, mandlige tilgang til et forhold er, at det er hans underbevidste “pligt” at få det til at fungere. Denne tilgang er ofte også forbundet med andre ting i hans dagligdag, så som arbejde, hobbyer, venskaber. Alt skal holdes ved lige og repareres, hvis det ikke fungerer, som det burde. Derfor kan et breakup føles både som et nederlag såvel som et tab af en person, han holder af. Fordi han så netop har fejlet i at opfylde sin pligt.

Det fede ved at score og være “kongen”

Det nederlag skal så derefter hurtigt vendes, så han ikke føler sig som en fiasko overfor det modsatte køn. Hvordan kan han bedst det? Ved at blive “godkendt” og bekræftet af andre kvinder i, at han ikke er så slem, som han måske føler, han er.

Personligt var jeg selv samme tur igennem, da jeg får nogle år siden skulle komme mig over et endt forhold. Følelsen af, at jeg gik ind til forholdet helhjertet og fejlede, var hård. At alt det, jeg håbede, forholdet var og kunne blive, ikke længere eksisterede. Jeg føler ikke, at jeg var en usympatisk skid, hvis jeg efterfølgende tog i byen i weekenden med vennerne, som sagde; “nu skal du bare glemme hende og komme op på hesten igen!”. Og Inden du nu tænker alt muligt slemt omkring den tankegang, så skal du være opmærksom på, at det ikke handler om, at vennerne ville have, at jeg skulle have en masse sex, så jeg hurtigt kunne glemme min eks, men tværtimod om, at jeg kunne blive glad igen og tro på mig selv.

Det mandlige ego er styrket ret meget af den fysiske bekræftelse i at “score” og høre, at han er “kongen” af soveværelset. Hvilket i øvrigt også er grunden til, at mange mænd ihærdigt går efter at score i byen, da det i bund og grund er bekræftelse, de søger. I det mandlige hoved betyder det, at han er en sand ekspert i at være dét, som kvinderne gerne vil have. Han bliver bekræftet af sine scoringer og af vennerne, som ser mere op til ham og hans “evner”. Eller … det vil han i hvert fald hårdnakket tro på, at de gør!

Derfor er maend paa Tinder lige efter et breakup
En brutalt ærlig Tinder-profil. (Foto: Privat)

Hvordan kvinder håndterer et breakup … måske?

Jeg kan desværre kun gætte på, hvad taktikken er hos det kvindelige køn, men jeg føler, at jagten på bekræftelse først starter, når du har samlet og sundet dig. Her er veninderne igen gode til at minde dig om de gode sider ved dig selv og få dig til ikke at føle dig som en fiasko. Denne periode kan selvfølgelig være både lang eller kort, men tanken om, at du skal forholde til dig en ny mand, kan ikke lige komme på tale, før du som kvinde er blevet helt dig selv igen. Forløbet her er heller ikke ulig det, mænd går igennem, men processen i at finde sig selv igen er for mænd afhængig af accepten af andre kvinder.

Jeg tror, at begge parter har brug for en form for bekræftelse efter et breakup. Dog på vidt forskellige måder, som kan virke fuldstændig uforstående for modparten. Den sunde tilgang til et breakup er derfor at have en forståelse for, at modparten gør det, som han eller hun skal for at få det bedre med sig selv – og huske at det (som regel) ikke er et decideret angreb fra eks’en.

Jo jo, hvis din eks har været en kæmpeidiot, kan det selvfølgeligt ligefrem være en bonus, at han føler sig angrebet – men det er et helt andet indlæg … 😉

 

#Tænkoverdet #DetharJeppeihvertfaldgjort

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·