Læs også:

Close
Træt pige

Jeg sagde GODMORGEN, frøken B-menneske!

Sundhed  | 

Det er sommer og dejligt lyst om morgenen, men det gør det altså ikke nemmere for B-mennesker at flyve ud af sengen. MY DAILY SPACE iler til med tricks til at blive frisk, selv om det er tidligt

Det er rigtig hårdt at være B-menneske. Derfor har vi fundet et par genveje og smarte tricks til at vågne (måske lidt hurtigere). Og ja, du kender nogen af dem i forvejen. Men prøv alligevel at se, om de ikke hjælper bare lidt. Og måske kan de slå kaffe som den absolut hurtigste genvej til lidt puls og aktivitet.

1. Black it is

Jo mere sort, du drikker kaffen, desto mere koffein får du indtaget, der kan gøre sin virkning. Så sort bitter it is …

2. Av for den da

Hiv dig selv (let) i håret. Nej, det er ikke for at straffe dig, men for at få blodet til at cirkulere lidt hurtigere.

3. Ånd ind – ånd ud

Kom ud at få lidt frisk luft og gerne sollys (den del er nok den sværeste at opfylde i Danmark). Om ikke andet så åbn et vindue og sug luft og lys ind. Bare fornemmelsen på huden kan være dejlig, og hvis du samtidig tager et par dybe vejrtrækninger, er du godt på vej.

B-menneske. Stå og og lav vejrtrækning.
Bare rolig, ingen ser dig stå og trække vejret dybt ind. Jo, din kæreste måske. Men han er jo vild med dig no matter what. (Foto: All Over)

4. Splash!

Kom koldt vand i ansigtet, og lad være med at være nærig med det. Jo koldere det er, jo friskere vil du føle dig. Kan du ikke overskue det, så prøv med en spraymist. Og når du har fået det kolde gys, så stil dig over til det åbne vindue og få luft. It works.

5. Op og ud 

Sæt din computer som alarm, eller hvis du bruger din mobil, så læg den så langt væk, at du bliver nødt til at rejse dig. Ja, det er træls, når den ringer. Omvendt: når du er oppe, har du taget de værste skridt og er i gang. God hjælp for et B-menneske.

6. Fart på – selv om du er B-menneske

Så musik på – og er du klar til et højere gear, så vælg noget rigtig upbeat musik – selv om det lyder lidt voldsomt, så hjælper det altså at tvinge noget rytme og liv frem.

Må vi foreslå “Walking on Sunshine”?

7. Surt show

Spis en skive citron – ikke i vand, men sug de sure dråber ind. Det skal nok få dig op på mærkerne. Men husk at børste tænder bagefter. Syren kan ødelægge emaljen i tænderne.

8. Adrrrr

Spis en ”strong mint” pastil. De der mega vilde små banditter, som nærmest giver åndenød, men både ren ånde og som også hjælper, når du skal blive hurtigt frisk.

9. Selvforkælelse

Massér dine hænder i stykket fra din håndflade til håndledet. Bare i et minut. Det er et meget sensitivt område.

10. Upside down

Ned med hovedet. Så langt, som din ryg og krop nu kan klare det. Men buk dig, og få hovedet ned mellem benene. Det giver massivt meget blod til hovedet og gør, at du føler dig lidt mere frisk.

11. Hej og god dag

Hvis du er B-menneske, kan det nogle gange føles, som om du nærmest går i søvne på job – også selv om du har prøvet alle 10 ovenstående punkter på en gang. Så prøv at sige “godmorgen” til en fremmed. Social interaktion med en helt fremmed får faktisk kroppen til lige at tage sig lidt sammen.

Bonus er, at du så måske har mødt et nyt menneske og også gjort den person lidt friskere. Det er win-win.

hej
Et lille smil og et “hej” eller “godmorgen” kan jo også føre til andet, end du bare bliver mere vågen, ikke? 😉

 

Kilder: Lifehacker.com, everydayhealth.com, dailyburn.com

 

· Mere fra samme kategori ·