Læs også:

Close

Skal dit nye køkken købes brugt?

Kaffeafhængig, boligpassioneret instagrammer, som kan findes under @woodlandwhim

Boligtrend numero uno må klart være “jagten på genbrug”, og den gælder også i dit køkken

Genbrugsjagten er en af de trends, jeg simpelthen ikke kan se mig fri for at være bidt af. Egentlig er jeg bare blevet in, eftersom jeg de sidste seks år er blevet slæbt land og rige rundt med min bedre halvdels mor på loppemarkeder. Jeg har uden at vide det koblet mig på Danmarks nok største gnierfamilie, og det er på alle måder ment positivt! Det gav især pote, da det kom til vores nye køkken.

Derfor vil jeg – med tilpasse mængder ananas i egen juice – forsøge at overtale jer allesammen til at vælge et genbrugskøkken næste gang. Der er altså vilde kup at gøre sig.

IMG_2332_edited
(Privatfoto)
Det tager tid at jagte brugte køkkener. Til sammenligning er det lidt som at lede efter lejlighed i København. Det er fuldtid eller ingenting.

Køkkenjagt og karma

Min kæreste besluttede i december, at vi altså måtte have nyt køkken, men ingen af os har et bundløst hul i pengekisten, så vi måtte tænkte kreativt.

Til alt held for kærestemanden havde jeg læseferie på det tidspunkt, så jeg kunne sidde i bedste trollingstil og kigge på genbrugskøkkener. For, indrømmet; det tager tid at jagte brugte køkkener. Til sammenligning er det lidt som at lede efter lejlighed i København. Det er fuldtid eller ingenting. Men! Karma havde åbenbart en god dag den onsdag formiddag, hvor jeg fandt, hvad der må kaldes et scoop: Et helt køkken til 4000 kr.

IMG_2697_edited

Det var en virkelig fed følelse, at jeg ikke var med til at opretholde den kæmpe masseproduktion af varer, som mange andre støtter, men i stedet tog en ny vej.

De bedst brugte timer i mit liv

Det er nok de bedst brugte timer i hele mit liv! Okay, overdrivelse fremmer forståelsen, men for fa’en det føles godt at tage et køkken ned, som andre ikke kan bruge, og som man selv synes er for lækkert. Det var en virkelig fed følelse, at jeg ikke var med til at opretholde den kæmpe masseproduktion af varer, som mange andre støtter, men i stedet tog en ny vej.

Når man køber køkkener brugt, følger hvidevarerne som regel med med, og vi fik også både emhætte, ovn, kogeplade og køleskab med i købet. Det er ofte, fordi sælgers nye køkken ikke har samme mål (eller bare fordi de har lyst til at skifte ud, nu de er i gang). Som køber får man altså rigtig meget køkken for meget få penge, og sælger er ofte til at tale med, fordi de bare skal af med det.

Vi pillede selv køkkenet ned hos de tidligere ejere, hvilket jeg gerne vil anbefale. Det tager længere tid, ja, men så ved man, hvad der sker undervejs i processen, og man behandler det nænsomt, fordi man skal bruge det. Den nænsomhed kan man ikke forvente, at sælger også har. Desuden ved du, hvordan køkkenet skal sættes op igen, når du kommer hjem.

Læs også: Trend: Når træet flytter indenfor

IMG_2298_edited
(Privatfoto)

Det med småt

Hvis man får en bordplade med, skal man huske, at det ikke er sikkert, at den kan skilles ad. Desuden skal man være opmærksom på, hvor vask og ovn sidder, og om VVS og el kan trækkes derhen. Det havde jeg ikke lige tænkt over, da jeg i min begejstring ringede til ejermanden og nærmest hysterisk skreg: “Jeg vil købe dit køkken! Hvornår kan jeg hente det!?”. Til alt held her i verden, gjorde det ingenting i vores tilfælde. Vi havde ændret layoutet af selve rummet, så køkkenet passede perfekt ind. Altså minus de skæve vægge, der er i et gammelt hus.

IMG_2333_edited
(Privatfoto)

Nyt køkken med samvittighed og økonomi i behold

Det, som vi nok er gladest for i hele den her proces – altså ud over selve køkkenet – er den regning, vi står tilbage med. Alright, man er vel aldrig rigtig glad for en regning, men hvis et af hjemmets dyreste rum køkkener kan gøres billigt, er en sejrsdans altså berettiget.

Vores regning lød på 30.000 kr. samlet, og det dækkede altså alt fra selve køkkenelementerne og hårde hvidevarer, nedrivning og opsætning af nye vægge, gennemrenovering af loftet til installering af el og vand. Det er i sig selv en god grund til at vælge et genbrugskøkken fremfor et helt nyt.

Så. Hvis du står og overvejer nyt køkken, men gerne vil gøre en god handel og desuden støve samvittigheden af, så før lige musen forbi en af de mange genbrugssites.

 

Læs også: Redaktionens boligfavoritter

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·