Læs også:

Close
christian bowall

#Mændvielsker: Christian Bowall fra Frankly Juice

I denne uge sætter vi fokus på to skønne mænd, som danner fortrop for vores sundhed. Mød her Christian Bowall, som er stifter og adm. direktør i Frankly Juice

Hvem?
Christian Bowall, 29, bor på Østerbro i København. CEO og medstifter af Frankly Juice.

Frankly Juice startede i 2014 med den ydmyge mission at forbedre den almene folkesundhed. Bum. Et ambitiøst mål – men konceptet har vist sig at holde.

I dag arbejder Frankly Juice tæt sammen med Aarstiderne for at sikre, at deres juice og shots bliver produceret efter sæson og med størst mulig bæredygtighed. Vi har mødt den administerende direktør i Frankly Juice, Christian Bowall, til en snak om økologi, sundhed og iværksætteri med hjertet på rette sted.

– Vi har et internt slogan, som lyder; en Frankly om dagen giver mange år på bagen. Det er lidt et fjollet rim, men et eller andet sted forklarer det meget godt, hvad det er, vi gerne vil opnå, siger Christian Bowall.

Frankly Juice
(Foto: Frankly Juice)

Ambitioner for fremtidige generationer

Christian Bowalls fremtidsdrømme for Frankly Juice strækker sig langt ud over landets grænser, men i første omgang er virksomhedens ønske, at danske børn skal vokse op med økologi, naturlighed og en større viden om, hvad der er godt og skidt for kroppen.

– Jeg drømmer om, at vi på sigt kan gøre vores naturlige produkter tilgængelige for både børn og voksne i hele landet. Mange af vores økologiske juicer er baseret på grøntsager, hvilket betyder, at de indeholder flere næringsstoffer og færre sukkerstoffer. Vi vil gerne være med til at udbrede et sundhedsfremmende budskab, som forhåbentlig kan påvirke kommende generationer i en positiv retning.

Jeg lever min virksomhed

Christian mødte sin nuværende forretningspartner, Christian Seiersen, for syv år siden, da de begge arbejdede i Joe & The Juice. De holdt kontakten, mens Christian færdiggjorde sin cand.merc.jur (kandidatuddannelse i erhvervsøkonomi og jura) og var med til at starte Palæo. Siden etablerede de og den tredje medstifter, Sebatian Fenger, Frankly Juice for at lave et ærligt juiceprodukt uden konservering og pasteurisering. Især mødet med folkene bag Aarstiderne og Frankly Juices forskningsprojekt med Metropol Laborantskole har gjort Christian bevidst om økologi.

– Egentlig er mit forhold til sundhed ret afslappet. Jeg tror ikke på kure og afholdenhed. Jeg har altid været større tilhænger af en 80/20-model, som fungerer i hverdagen. Sundhed er for mig en balance mellem fysisk, psykisk og socialt velvære. Der skal være plads til det hele. Omvendt lever jeg min virksomhed, og jeg har samme holdning til økologi privat som erhvervsmæssigt. Frugt og grønt skal være økologisk, og jeg lever – så vidt muligt – bæredygtigt.

Frankly Juice
(Foto: Frankly Juice)

Man skal tro, når andre ikke gør

Når du etablerer virksomhed, opbygger du først interesse, og senere kommer omsætningen. Den mellemliggende periode er svær, og der er likviditeten hårdt ramt. Det kræver vedholdenhed!
Christian Bowall

– Du kommer ikke særlig langt alene med en god forretningside eller modet til at springe ud i det. Det kræver ekstremt hårdt arbejde. Jeg har selv været ved at gå konkurs, så jeg ved, hvor svært det kan være at blive ved med at tro på sin ide og sig selv. Men det bliver man nødt til! Man skal tro, når ingen andre gør.

Christian Bowall forklarer, at mange ting er svære at forudse, og at livet som iværksætter kræver, at man er omstillingsparat og kritisk på sin egen proces.

– Vores produktion er egentlig meget simpel, men også ret besværlig. Vi har i lang tid koldpresset alting manuelt for at bevare smage og essentielle næringsstoffer. Det har betydet, at vi har måtte producere oftere, have mere administration og et meget fleksibelt, logistisk set-up på grund af den kortere holdbarhed. Vi har nu investeret i et mere automatisk set-up, som optimerer processerne og letter arbejdet.

Foruden at vide, hvornår det er nødvendigt at foretage ændringer og forbedringer, ved Christian Bowall godt, hvem han giver æren for virksomhedens succes:

– Jeg har alt at takke vores medarbejdere for. Uden dem havde vi aldrig klaret den! Det er dem, der trækker læsset i produktionen hver eneste dag, og jeg er så stolt af den arbejdsindsats og -moral, som de lægger for dagen.

Frankly Juice
(Foto: Frankly Juice)

 Læs også: #Mændvielsker: Peter Emil Nielsen fra Palæo Primal Gastronomi

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·