Læs også:

Close

Opskrift: Chiagrød med bær

Amalie og Ida har sammen bloggen sundesager.dk og læser til dagligt professionsbachelor i Ernæring og sundhed, da de begge har en stor passion herfor.

Hurtig chiagrød, som kan laves aftenen før og som smager skønt

Vi elsker virkelig morgenklassikeren, havregrød. Med lidt rabarberkompot, friske bær eller kanel er det altid en sikker vinder, som både smager dejligt og mætter i lang tid. Men! Med studie, job, kaffeaftaler, lektier, opvask og andre ting, som fylder ens hverdag, er det svært nok i forvejen at nå det hele.

Faktisk viser undersøgelser, at flere og flere – især unge kvinder – dropper morgenmåltidet. Det vil vi gerne tage kampen op imod, da vi mener, at det er dagens vigtigste måltid. Det er ret simpelt: Du har brug for mad for at have energi til dagen. Uden energi kan du få svært ved at holde dig vågen og frisk til at modtage ny viden eller til at præstere på jobbet.

Derfor får du her vores bud på løsningen til stadig at nå en supergod, solid, sund og nærende morgenmad, selv om du har travlt. Din chiagrød står tilmed allerede klar til dig, når du står op, så du enten kan nå at spise den, før du går hjemmefra, eller så du kan tage den med i tasken.

Ingredienser
1 spsk. chiafrø
1 dl havregryn
2,5 dl mandelmælk
2 spsk skyr
10 bær
Evt. lidt vaniljekorn

Prøv dig frem med den skyr, yoghurt eller frugt, som du bedst kan lide, og pep den gerne op med lækre krydderier som kanel, vanilje eller lakrids. Det vigtigste er, at du gør den så lækker, at du glæder dig til at stå og spise den.

Opskriften er til en person.

Fremgangsmåde

1. Chiafrø, havregryn, mandelmælk og skyr blandes i en skål eller i et to-go-glas. Grøden må ikke være for tyk, da chiafrøenes størrelse fordobles af væsken.
2. Stil massen i køleskabet natten over.
3. Næste morgen er grøden færdig og kan spises med friske bær – eller hvad du nu bedst kan lide – ovenpå.
Mydailyspace3

Find flere lækre opskrifter på vores blog, sundesager.dk.

· Mere fra samme kategori ·