Læs også:

Close
Grædende kvinde

Breakups er svære – men du kommer over det

Mit liv  | 

Vi har samlet nogle gode råd og grunde til, at du skal nyde singlelivet. Så ud med Kleenex og ind med bobler, veninder og Netflix i sengen

Vi ved det godt. Men dermed ikke sagt, at det er nemt. Det kan gøre mega ondt i hjertet at komme ud af et forhold. Også selv om du selv ønsker det. Men lige så hårdt, det kan være, lige så meget bør du også nyde din singletid. For ja, som min mormor sagde, der er ikke kun en spand fuld men et helt land (og i dag en hel verden) fuld – af mænd.

1. Acceptér din singlestatus

Vi siger ikke, det er nemt, og selvfølgelig gør det ondt, og du føler dig ensom. Dit hoved er også fyldt med alle de ting, du har mistet og de tab, du har lidt. Måske tænker du, at du aldrig kan finde en, der vil elske dig igen for den, du er og lige så meget. Men det er IKKE RIGTIGT. Selvfølgelig kan du finde en ny, men det kan tage tid, og er det et langt forhold, du kommer ud af, kan det tage år.

Men dermed ikke sagt, at du skal sidde hjemme, alt imens du forsøger at komme videre. Og hvis din hjerne bliver ved med at fortælle dig, hvor dumt det er, eller hvor synd det er for dig, så find modargumenter og hold fast i dem. Fokusér på, hvad du har fået og ikke, hvad du har mistet.

Bridget Jones er trist
En pingvinpyjamas hjælper altid. (Foto: All Over)

2. Det er tid til, du finder dine egne behov frem

Nu og virkelig nu er det tid til at omfavne dig selv og dine egne behov. Ja, det lyder lidt højtravende og floskel-agtigt. Men vi har kun et liv, og dine behov skal være i fokus, så tænk tilbage på, hvornår du har haft det bedst – den fedeste tid.  Også selv om det er længe siden.

Hvad gør og gjorde dig glad? Hvad var det for ting og mennesker, der gjorde dig glad, ”sund” og fyldt med håb? Og er der nogen af de ting, du ikke helt har fået opfyldt de sidste år? For så er det tid til at gøre noget ved det nu! Hvis du ikke elsker dig selv og vil dig selv det bedste, kan du heller ikke elske en anden. Så pas godt på dig selv. Og start med elske dig selv.

 3. Reflektér over, hvad der gik galt

Ja, du er sikkert pisseskræmt over, hvad der venter, nu hvor du er alene igen. Men prøv at reflektere over, hvad der gik galt, og hvad der egentlig skete. Se på både din egen og din ekskærestes rolle i bruddet og grundene til, at det bare ikke gik. Det er netop den slags erkendelser, der gør, at du kan komme videre. Ja, det kan måske gøre ekstra ondt. Men omvendt: Hvis du kan undgå at lave de samme fejl næste gang, er det godt givet ud.

Læs også: Seks ligheder mellem Tinder-dates og jobsamtaler

4. Få bugt med den dumme følelsesmæssige baggage

Lige meget om du vil det eller ej, så er det faktisk dig selv, der skal gøre “det beskidte arbejde”. For du har jo ligesom lyst til at gå ind i et nyt forhold stående og ikke i knæ. Så ud med den dumme bagage, der sikkert i en lang periode har tynget dig og gjort dig ked af det.

Find ud af, hvem du er, hvad du har at byde ind med i et forhold og også, hvad du fortjener. Og brug hellere rigeligt tid på det her. På den måde vil du føle dig hel igen. Husk ”dæmoner dør i sollys”, så vær nu ærlig overfor dig selv. Og så tænk i fremtid og ikke i fortid. Alt er muligt. Og du er selv herre over det.

 5. Husk: Dine venner og familie er der ALTID for dig

Din omgangskreds vil dig det bedste, og det ved du også godt. Og ja, de gider også godt høre på dig igen og igen. Og måske giver de dig ret og måske ikke. Men det kan man jo faktisk også lære noget af. Så se dine venner, kom ud og dyrk lidt sport, og gå på cafe med dine venner. Men få også en date med dig selv – for eksempel en aften i sengen med Netflix.

Du kan også læse og finde ting, der støtter dig og giver dig ekstra indsigt i dig selv eller parforholdets svære kunst. Det kan være med til at inspirere dig. 

Glade piger
Fest og hyg dig med venner og veninder. Det giver god energi og plus til de dumme dage med tunge tanker. (Foto: All Over)

6. Definér hvem du er, når du ikke er i et forhold – og hold fast

I et forhold må man ofte gå på kompromis med en masse ting. Sådan er det jo. Og sådan skal det også være. Men aldrig mere end man kan stå inde for. Vi har alle vores særheder, og der er forskel på kvinder og mænd i mange ting. Så definer, hvem du er, og hvad du vil og ikke vil gå på kompromis med. Og brug det positivt i dit næste forhold.

Læs også: Det mener Jeppe: #Relationshipgoals

7. Når du er helet, er du endelig klar til at finde ham, der virkelig fortjener dig

Det er altid besnærende straks at hoppe fra en kæreste til en ny. Og med Tinder og andre datingsites vil det ikke tage mange timer, før du kan være på din næste date. Men stop lige op. Det løser ikke dine problemer eller din sorgbearbejdelse. For det vil bare være som at komme et plaster kortvarigt på et sår, der er alt for stort til at blive dækket.

Find ud af hvad du har savnet mest i forholdet. Og hvad du i hvert fald gerne vil have med i dit nye. Man kan nemt komme til at finde en, der er lige alt det, eks’en ikke var. Men det er ikke nødvendigvis det rigtige. Det vil kun tid kunne give dig svaret på.

 

ER DU I TVIVL – SÅ SE …

Den stjernespækkede film He’s Just Not That Into You fra 2009. Du bliver så meget klogere og styrer dig måske lidt mere. Og ja, så kommer du nok lige til både at fnise og knibe en tåre. Men det er vel også helt ok.

 

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·