Læs også:

Close

Adskillige døde og sårede efter tre selvmordsbombere angreb Atatürk lufthavn i Istanbul

Opdateret: Tre bomber er sprunget i den tyrkiske lufthavn Atatürk i Istanbul af selvmordsbombere, der mistænkes at have tilknytning til IS

Tirsdag aften åbnede tre mennesker ild, før de sprængte sig selv i luften i Atatürk lufthavn i Istanbul, der er Tyrkiets største og mest travle, internationale lufthavn. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

41 mennesker er blevet dræbt i angrebet, og tæt på 239 mennesker meldes såret.

Vidner på stedet og tyrkiske embedsmænd fortæller til Reuters, at en af de tre gerningsmænd skød ud i ankomsthallen, og at politiet åbnede ild mod to af selvmordsbomberne, men ikke nåede at stoppe dem, før de tre selvmordsbombere sprængte sig selv i luften.

– Dette angreb, målrettet mod uskyldige mennesker, er en grusom, planlagt terrorhandling, sagde Tyrkiets premierminister Binali Yildirim.

Ingen har endnu taget ansvar for angrebet, men ifølge Reuters mistænkes de tre selvmordsbombere at være tilknyttet terrororganisationen IS.

Det understøttes af metoden under angrebet, der minder om terrorangrebet i Bruxelles lufthavn tilbage i marts, og fordi IS har eskaleret angrebene i Tyrkiet, men ikke har taget ansvar for det, da Tyrkiet er en af hovedårerne for IS-kæmpere, der kommer fra Europa og videre ind i Syrien og Irak.

Lufthavnen blev åbnet allerede natten til onsdag med fly til og fra lufthavnen.

Danske Jeannie Mortensen er rejst hjem fra Istanbul her til morgen. Hun var til koncert, da angrebet skete, men rejste hjem til Danmark via Sverige her til morgen via Atatürk Lufthavn. Hun er netop landet i Göteborg, da MY DAILY SPACE taler med hende:

– I lufthavnen kunne jeg straks se, hvor det hele var sket. Indenfor var der mennesker alle vegne. Hundredevis lå og sov, men alt gik roligt og uden panik, men alle er triste og bange. Jeg ville bare væk. Jeg mærkede en lettelse og frygt, og var glad for at se ekstra mandskab ved paskontrollen i Sverige, hvor jeg lige er landet, siger hun.

En række angreb

Lufthavnen er Europas tredjestørste, og angrebet er en af de mest dødelige i en lang række angreb, som har ramt Tyrkiet – landet, som er i koalition med USA mod Islamisk Stat og kæmper med problemer fra krig i nabolandet Syrien.

Eksplosionerne er bare de seneste i en række angreb i Tyrkiet, der også har oplevet to andre tilfælde af selvmordsbombere i Istanbul og to bilbomber i hovedstaden, Ankara. Senest sprang en politivogn i luften i Istanbul og kostede 11 mennesker livet.

Twitter koger over med opdateringer og billeder fra angrebet i Atatürk lufthavn. Du kan se dem her (advarsel: Stærke billeder!).

 

Opdateret den 28. juni klokken 23.25 med antal dræbte og sårede.

Opdateret den 29. juni klokken 06:48 med antal dræbte, sårede og selvmordsbombere, samt citat fra Tyrkiets premierminister, yderligere informationer om angrebet og efterforskningen.

Opdateret den 29. juni klokken 12.53 antal sårede, dræbte, citat fra dansker og åbning af lufthavn.

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·