Læs også:

Close

Britisk parlamentsmedlem død efter voldsomt angreb

Nyheder  | 

Det britiske parlamentsmedlem Jo Cox er død

41-årige Jo Cox fra det britiske parti Labour er afgået ved døden, efter hun tidligere på dagen blev skudt og stukket ned i West Yorkshire. Det siger politichef ifølge Reuters.

Hun efterlader sig sin mand og to børn.

Kort efter angrebet anholdte britisk politi, den formodede gerningsmand, en 52-årig mand.

Årsagen til angrebet er endnu ikke helt klarlagt, men ifølge Ritzau og BBC, har øjenvidner fortalt britiske medier, at Jo Cox blandede sig i et håndgemæng mellem to mænd, hvor den ene trak en pistol, og affyrede to gange.

Jo Cox blev hurtigt kørt til et hospital i Leeds, hvor hun døde en time senere af sine kvæstelser, oplyser politichef Dee Collins på pressekonferencen ifølge Ritzau.

– Hele Labour-partiet, Labour-familien og sågar hele landet er i chok over Jo Coxs død i dag, siger Labour-partiets leder, Jeremy Corbyn, ifølge BBC.

Helle Thornings mans Stephen Kinnock, var kollega til Jo Cox, og siger til BBC:

– Jeg kan ikke finde ord for, hvad der er sket i dag. Det er chokerende. Hun var så talentfuld og et dejligt menneske.

En stjerne på den politiske himmel

Den kvindelige politiker blev uddannet fra Cambridge Universitet i 1995, og har skabt karriere indenfor Oxfarm, Red Barnet og NSPCC.

Jo Cox blev valgt ind i det britiske parlament i 2015, da hun fik 6,051 stemmer hevet hjem til Labour fra de Konservative. Mange spåede den unge politiker en stor karriere. Det skriver BBC.

Hun gik imod Labour politik, da hun foreslog, at Vesten blandede sig militært i Syrien-krigen, og hun stod sammen med Labour om at holde briterne i EU.

Den britiske EU-valgkamp, der indtil nu har været hidsig og skal afgøres den 23. juni 2016, er indtil videre sat på pause fra begge sider af det politiske spektrum.

Opdateres …

/ritzau/, Reuters, BBC

Den britiske politiker Jo Cox er død efter hun blev skudt og stukket ned i et voldsomt angreb. (Foto: Polfoto)
Den britiske politiker Jo Cox er død efter hun blev skudt og stukket ned i et voldsomt angreb. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·