Læs også:

Close

Boganmeldelse: Guide giver en flyvende start på voksenlivet

Kultur, Mit liv  | 
Det synes redaktionen: 5

Flyvefærdig tager læseren i hånden og husker dig på at trække vejret og leve livet, mens den guider dig gennem udviklingskriser, økonomi og mental sundhed på den snørklede vej mod voksenlivet

Sammen med sin datter Sabine Dyrløv Klindt tager psykolog Ulla Dyrløv dig i hånden og viser dig let og elegant, hvor simpelt det kan (og ikke kan) være at gå ind i voksenlivet.

Trods den flyvefærdige titel, er fødderne solidt plantet på jorden, når der tages fat i alt fra praktiske gøremål til følelser, tanker, og mentalt helbred til de økonomiske aspekter, der (desværre) også er væsentlige, når man skal ud i livet på egen hånd, samt stort set alle tanker og frustrationer, der kan opstå, når overgangen fra ung til voksen sker.

Læs også: Psykolog: Vi trænger til et godt gammeldags ungdomsoprør.

Rammer rent ind

Jeg er selv det sted i mit liv, hvor jeg står over for en masse beslutninger om min egen fremtid. Efter endt gymnasietid flyver tanker om livsstil, socialisering, uddannelse, flytning og en masse andet hele tiden rundt i mit hoved. Det er og bliver ikke let at gå fra ung til voksen, men hvem har også sagt, at det skulle være det?

Derfor blev jeg ret spændt, da jeg fik stukket “Flyvefærdig – En guide til voksenlivet” i hånden, og blev bedt om at læse og anmelde bogen – for jeg er i målgruppen og står over for de emner, bogen berører.

Jeg slugte bogen og blev positiv overrasket. Og jeg, som ellers tænker meget over tingene og min fremtid, fik sat tingene lidt mere i perspektiv og lærte en del mere om, hvad det vil sige at løsrive sig fra barndommens tryghed.

Læs også: Kronik: Forventer samfundet for meget af os?

Både voksent og ungt perspektiv

Sproget er lige til og forståeligt. Bogen er humoristisk, men tager også fat i seriøse overvejelser, som man bliver præsenteret for gennem livet.

De to forfattere er i familie med hinanden, faktisk er de mor og datter, og da emnerne bliver håndteret, beskrevet og berørt fra begge perspektiver, løfter det emnerne fra hverdagsnak til en reel hverdagsguide.

Ulla Dyrløv og Sabine Dyrløv Klindt har skrevet bogen Flyvefærdig. (Foto: Lindhardt og Ringhof)
Ulla Dyrløv og Sabine Dyrløv Klindt har skrevet bogen Flyvefærdig. (Foto: Lindhardt og Ringhof)

Efter at have læst bogen, er der sat ekstra skub i tankerne omkring de realiteter, der ligger i at blive voksen. Netop at det er helt normalt at gå gennem udviklingskriser, og at de kriser kan tackles på et helt simpelt niveau. Der er ingen grund til panik, før der virkelig er en grund til panik.

Bogen inddrager andre unges fortællinger og erindringer sammen med råd og tips fra henholdsvis en kok, en husmor og en økonom, og med det skaber Dyrløv-damerne en forbindelse til læseren.

Det bliver pludselig ikke så farligt at tænke for meget over tingene, så længe man husker, at livet ikke skal føles som en sur pligt, men skal nydes godt og grundigt – især mens man er ung og kan udforske og drømme, inden man bliver ”voksenkedelig”.

Læs også: Flyvefærdig: Ny bog sætter fokus på pressede unge

En guide og opslagsværk

Vigtige pointer, tips og tricks og indholdsfortegnelsen er alle med til at gøre bogen til mere end en bog. Den bliver til en guide, som man kan slå op i, hvis man er i tvivl – eller hvis man bare leder efter tips og gode råd til, hvordan man nu lige fjerner de slemme pletter fra tøjet, hvordan man tackler situationen sidst på måneden, når pungen er tom, eller når kærligheden brister.

Noget som vi alle på et eller andet tidspunkt får brug for. En guide til voksenlivet.

Hvis du er interesseret i, hvorfor bogen netop er blevet kaldt Flyvefærdig, så afrundes den med en definition på dette, samt et optimistisk syn på tilværelsen, uanset hvor man er i livet.

Til sidst er der bare at sige:

”Slå autopiloten fra, lær dig selv at kende og husk at leve i nuet.”

 

Titel: Flyvefærdig – En guide til voksenlivet.
Forfatter: Ulla Dyrløv og Sabine Dyrløv Klindt.
Sider: 182.
Forlag: Akademisk Forlag.

Flyvefærdig er i butikkerne den 13. juni 2016.
Flyvefærdig er i butikkerne den 13. juni 2016.

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·