Læs også:

Close

Vild teori: Mexicos præsident photoshopper sig selv ind på billeder

Nyheder  | 

De sociale medier summer med teorier om, at Mexicos præsident Enrique Peña Nieto photoshopper sig selv ind på billeder. Senest har billeder af præsidenten, der går tur i et ødelagt olieanlæg, skabt røre

Der florerer en skør teori på de sociale medier. Det er teorien om, at Mexicos præsident Enrique Peña Nieto photoshopper sig selv ind på billeder.

Teorierne tog for alvor fat i midten af april efter en katastrofe ramte kystbyen Coatzacoalcos. Her sprang et statsejet, kemisk olieanlæg i luften, og i skrivende stund er 28 mennesker døde, og 18 indlagt på hospitalet som følge af eksplosionen.

Dagen efter eksplosionen lagde Mexicos præsident billeder ud på sin Facebook-side, hvor han går rundt i det eksplosionhærgede anlæg, og ret hurtigt begyndte kommentarer om Photoshop at fylde i kommentarfelterne.

Ifølge Buzzfeed påpeger mange, at det især er belysningen af præsidenten og hans delegation, der stikker ud i forhold til belysningen af anlægget i baggrunden.

Derudover kritiserer flere præsidenten for ikke at bruge sikkerhedsudstyr på sin tur rundt i anlægget, og mener, at dette er endnu et bevis på, at præsidenten har fiflet med sine billeder.

Upopulær præsident

Det er ikke første gang, at Enrique Peña Nieto kommer i vælten i offentligheden.

Da han blev valgt ind som præsident i 2012 var det akkompagneret af kritiske røster, der beskyldte hans parti for magtmisbrug og korruption. Partiet blev også beskyldt for at købe pressen og vælgerne for at sikre god omtale og stemmer til valget.

Præsidenten selv blev beskyldt for at tilhøre en politisk elite, der ikke lytter til kritik, og som står for en autoritær styreform, der undergraver demokrati og menneskerettigheder.

Og da Time Magazine havde præsidenten på forsiden i februar 2014, var det med titlen Redder Mexico: Hvordan Enrique Peña Nietos reformer har ændret fortællingen om hans narko-plagede nation.

Det fik igen nettet til at koge over med satiriske fortolkninger af forsidebilledet og overskriften.

Statsoverhoveder fra Danmark og Mexico har ved flere lejligheder besøgt hinanden med henblik på især handel. Senest var den mexikanske præsident på besøg i Danmark i april 2016.

· Mere fra samme kategori ·