Læs også:

Close
Kendisveninder

Tre venindepar: Derfor er vi bedste veninder

Mit liv  | 

MY DAILY SPACE har talt med tre nære venindepar om, hvorfor det betyder så meget at have veninder, der kender en på godt og ondt

– Kærester kommer og går, men veninder består!

Sådan siger et ordsprog – eller næsten da. Men faktisk er der meget sandhed i det. For bedste veninder kan ende med at være noget af det tætteste, du vil have af forhold gennem livet.

Som med kærester gælder det også med kemi her. Den der udefinerbare ting, som bare gør, at du kan lide et andet menneske og har det godt, sjovt og trygt i deres selskab. For I behøver ikke nødvendigvis være ens, men I skal have en positiv tilgang og en lyst til at være en del af hinandens liv – altid.

I skal nemlig være der for hinanden både på den gode og den dårlige dag – for begge dele har vi jo rigeligt af i livet, og nogle gange har man bare brug for at have nogen ved sin side. Og det er netop det, der er fantastisk ved at have en veninde, der kender dig på godt og ondt.

Vi har spurgt tre hold veninder om deres venskaber. Kom lidt tættere på dem og deres venskaber her – og husk så også lige at passe godt på din egen bedste veninde. For når I nu bliver 85 år og har fået lilla, permanentet hår, skal I jo  netop sidde på en bænk og snakke om alt det, I oplevede sammen, dengang I var unge.

Venindepar
27-årige Camilla fra Næstved og hendes veninde Bettina, der er 24 og bor på Frederiksberg.

 

Jeg føler mig altid elsket af Bettina

Hvordan blev I gode veninder?

– Vi mødte faktisk hinanden gennem fælles veninder for to og et halvt år siden og kunne straks lide hinanden.

Hvad er det bedste ved at have en tæt veninde?

– For mig er det bedste klart, at jeg kan være mig selv og altid føler mig elsket at Bettina.

Hvad betyder det at have en tæt veninde?

– Det har betydet, at jeg har kunne udvikle mig meget mere og bedre og faktisk også blive til en bedre udgave af mig selv.

Tror du, I er veninder om 30 år?

– Ja, jeg tror vi bliver gamle sammen og kan sidde og grine sammen af alle de skøre ting, vi har lavet sammen.

 

Venindepar
Ditte på 21 (til højre) bor i København og er veninder med jævnaldrende Manja, der bor i Århus.

Afstanden betyder ingenting

Hvordan blev I gode veninder?

– Jeg mødte Manja i 1.g for fem år siden, og vi flyttede hjemmefra og fandt en lejlighed sammen i Herning fra midten af 2.g. Vi har været gode veninder fra dag et, og har altid følt, at vi kunne gøre alt sammen og være 100 % os selv i hinandens selskab.

Hvad er det bedste ved at have en tæt veninde?

– Det bedste ved at have en bedste veninde er, at man altid kan betro sig til hinanden, og at afstand faktisk ikke betyder noget. Når vi er sammen, er intet ændret, også selv om der indimellem kan gå måneder, hvor vi ikke ses. Og man ved bare, at personen altid har tid til at lytte, snakke eller bare hænge ud.

Hvad betyder det at have en tæt veninde?

– For mig har venskabet betydet, at jeg har udviklet mig, og det har også bekræftet mig i, at jeg er god nok.

Tror du, I er veninder om 30 år?

– Det ville undre mig meget, hvis vi ikke er veninder om 30 år, da jeg tror, at vores venskab kan klare det meste.

Venindepar
Anna er 22 og bor på Amager. Hun er veninder med 21-årige Amalie, der bor på Frederiksberg.

Amalie er som en uundværlig søster

Hvordan blev I gode veninder?

– Vi kom i samme gymnasieklasse, og det slog automatisk klik med det samme, og faktisk har vi ikke kunne holde op med at grine sammen lige siden. Bedre kan det da ikke blive.

Hvad er det bedste ved at have en tæt veninde?

– At man har en veninde, som man kan tale med om alt, helt uden at bekymre sig om nogle fordomme, eller at det skal blive til sladder eller ende hos de forkerte.

Hvad betyder det at have en tæt veninde?

– Det betyder alt at have en veninde, du “selv” har valgt skal være en del af dit liv og omvendt. Det bliver faktisk en uundværlig søster.

Tror du, I er veninder om 30 år?

– Helst bestemt, vi er stadig bedste veninder! Selv om det er nogle år siden, vi gik ud af gymnasiet, og vi laver vidt forskellige ting i dag. Men vores bånd er faktisk kun blevet endnu stærkere! Så derfor kunne jeg ikke forestille mig, at vi ikke var venner om 30 år også.

 

Kendisveninder
Selena Gomez og Taylor Swift er bedste veninder.
Tre veninde-do’s

  • Vælg aldrig en kæreste over en veninde, lige meget hvad det gælder
  • Brug tid på hende – hun skal altid være en del af dit liv, så hun er det værd
  • Vær altid ærlig – også selv om det nogle gange kan give lidt sammenstød

Kendisveninder

Selena Gomez og Taylor Swift er bedste veninder. Og på trods af et liv i luksus og fyldt med aftaler, finder de altid tid til at ses. De er også et godt eksempel på, at på trods af at de er to vidt forskellige typer, kan de nemt opbygge et nært venskab, ja måske endda tilføje ekstra dimensioner til hinandens liv og tankegang. Man ser dem både sammen på den røde løber (som her til Grammy Awards i februar) og siddende med en kop kaffe eller ude at shoppe sammen.

 Læs også: 4 fordele ved at være langdistanceveninder

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·