Læs også:

Close
tarme, humør, helbred, overvægt, hjernen, sindet, psyken, kroppen, kvindekroppen, sundhed, mentalt helbred, laks, omega 3, fedt

Unge kvinder trøstespiser mest

Nyheder, Sundhed  | 

Otte ud af ti unge, danske kvinder, spiser for at forkæle eller trøste sig selv. Især chokolade og slik bruges til at dulme tristheden 

Du har sikkert selv prøvet det. En dårlig dag på kontoret, et skænderi med kæresten eller ren og skær selvmedlidenhed gør, at du går på skattejagt i fryseren og sætter dig til rette med en stor bøtte is og en ske. Har du det, er du ikke alene. I gennemsnitter rækker syv ud af ti danske kvinder ud efter mad, når de skal trøste eller forkæle sig selv.

Hos unge kvinder i alderen 18 til 35 er tallet endnu højere. Her spiser otte ud af ti mad for at blive i bedre humør eller for at forkæle sig selv. Til gengæld gælder det kun for lidt over hver anden af de ældre kvinder mellem 56 og 75 år.

Tallene stammer fra en ny undersøgelse, som Epinons Danmarkspanel har foretaget for Cheasy, hvor man har et bud på de store forskelle aldrene imellem. 

– Der er klar forskel på de yngre og ældre, danske kvinders hang til at forkæle sig selv med lidt lækkert, når humøret skranter, og de har brug for en hyggestund. Og måske kan det have noget at gøre med tiden. De yngre er vokset op med en populærkultur, hvor maden i film og tv har spillet en stor rolle, når kærlighedskvaler skal kureres. I eksempelvis Beverly Hills og i Girls klarer hovedpersonerne sig igennem svære tider ved at forkæle sig selv med rigelige mængder af is, slik og chokolade. Og det kan da sagtens smitte af uden for skærmene, siger Anette Boye, Brand Manager for Cheasy .

Undersøgelsen bygger på 895 webinterviews blandt kvinder, indsamlet via Epinions Danmarkspanel i februar 2016. Undersøgelsen er vægtet i forhold til uddannelse, alder og region og er derfor repræsentativ i forhold til danske kvinder mellem 18 og 75 år.
Epinions Danmarkspanel for Cheasy

Slik, chokolade og kager trøster bedst

Chokolade troner øverst på listen, som den absolut foretrukne trøstespise. Derefter kommer slik og kage, men også chips og flødeis er populære, når selvmedlidenheden skal dulmes.

– Der skal selvfølgelig være plads til den fulde nydelse til særlige lejligheder. Men hvis man har brug for at være lidt god ved sig selv i hverdagen på en kedelig mandag, hvor humøret måske også kunne trænge til en kærlig hånd, findes der i dag masser af alternativer til de fuldfede og sukkerholdige snacks, men som samtidig giver følelsen af nydelse. Et simpelt trick er at spise en mælkeis i stedet for en flødeis, lyder det fra Anette Boye.

Trænger du til inspiration til sundere udgaver af trøstespisen, kan du finde en masse opskrifter her.

Store forskelle alt efter bopæl

Selv om der er klare favoritter blandt trøstespisen, viser undersøgelsen til gengæld, at antallet af kvinder, der trøstespiser, svinger meget alt efter, hvor henne i landet, du bor. 

79 procent af sønderjyske kvinder har spist, fordi de var kede af det og ville forkæle sig selv. Til sammenligning har 70 procent af kvinderne bosat i hovedstaden og 68 procent i Nordjylland spist for at trøste og forkæle dem selv. De mest afholdende kvinder findes i Midtjylland, hvor kun 58 procent trøstespiser.

· Mere fra samme kategori ·