Læs også:

Close
nina q

Klumme: Sundhed er en helhed

Nina læser til psykomotorisk terapeut, holder foredrag om sundhed og blogger på ninaq.dk.

Sundhed er ikke nødvendigvis at have den vildeste personal record i træningscenteret. Det kan godt være det, men sundhed er mere end bare flotte resultater

De fleste har en holdning til sundhed, træning og til, hvordan vi alle burde leve det gode, det sunde – og ikke mindst det rigtige – liv. Du ved, det liv, vi ser i bladene med de lækre slanke modeller, der griner, mens de spiser en salat. For som vi jo alle ved, jah, så er salater uden tvivl det sjoveste i verden. Ha. Ha. Salat.

Sundhed er i min verden en helhed. Det er ikke nødvendigvis at have den perfekte krop. For hvad er den perfekte krop egentlig for en fisk?

Jeg bliver ofte træt af sundhedsverdenen, fordi den er så ensporet. Det er blevet en ting, vi kan prale med. Det viser selvkontrol, som er noget, der åbenbart er voldsomt vigtigt. Eller hvad?

Sundhed er jo også noget psykisk og socialt. Det siger de dersens WHO i hvert fald:

– Sundhed er en tilstand af fuldstændig fysisk, psykisk og socialt velvære, og ikke blot fravær af sygdom, smerter eller andre skavanker.

Den psykiske og sociale del bliver bare lidt glemt, fordi den ikke kan ses på Instagram. Ikke desto mindre er den stadig en vigtig del af det at være sund – og det er vel det ideal, vi alle stræber efter.

Sundhed er nydelse

Jeg har tabt mig 30 kilo, så jeg ved godt, at sundhedsmæssig ubalance ofte handler om noget psykisk. Der er som regel en årsag til, at man for eksempel overspiser.

At bryde et usundt mønster handler ikke om afsavn, hårdhed og straf. Det handler om forståelse, kærlighed og omsorg. Sundhed er nydelse, hvis du spørger mig!

Og hvem er jeg så?

Jeg læser til psykomotorisk terapeut, arbejder i Charlottehaven som personlig træner og har min blog ninaq.dk. På mit studie lærer  jeg en masse om anatomi, fysiologi, psykologi og relationer. Det handler om det hele menneske – ikke kun de ting og dele, vi kan se med det blotte øje.

Mit arbejde består ikke i at stikke dig en plan, bede dig om at spise mere grønt, færre kulhydrater og løbe langt. Mit arbejde består i at opbygge en naturlig sundhedsform, der passer til dig og dit liv. Sammen med dig er jeg ligesom en detektiv, der undersøger, hvordan du får det bedst muligt. På alle fronter. Ikke kun, når du træner.

Din træning skal passe ind i dit liv – ikke omvendt.

Jeg glæder mig sådan til at være med til at nuancere billedet lidt. Ikke mindst glæder jeg mig til at få andre til at opdage, at sundhed er mange ting, og ikke kun en kamp. Sundhed er hverken diæter, at være såkaldt bikiniklar eller at være sej på de sociale medier.

Sundhed handler om at passe på det hele menneske. Hele dig.

Du gør det skidegodt!

nina q, sundhed
Nina Q, fortæller om hendes holdning til sundhedstrends. 

· Mere fra samme kategori ·