
Opskrift: Sund rabarbercrumble
Lun rabarbercrumble er helt perfekt på lidt køligere forårsdage, som vi har i øjeblikket. Så her får I en opskrift på en sund og lækker kage, som smager skønt af forår og er supernem at lave
Denne rabarbercrumble er supernem at lave og indeholder hverken smør, sukker eller hvedemel. Der er både tilsat havregryn og loppefrøskaller, der indeholder mange kostfibre, som både øger mætheden og er godt for fordøjelsen.
Vi fra Sundesager går meget op i at lave mad, der er i sæson, og det må man sige, rabarber er i øjeblikket. De er dukket op ude i de danske haver, og det er bare med at komme i gang med at bruge dem! Desuden indeholder rabarber både A-vitaminer og C-vitaminer, så den er en skøn grøntsag med masser af smag og sunde elementer.
Rabarbercrumblen indeholder sødestoffet sukrin, der består af stoffet erythritol, som findes i naturen. Sukrin har som den eneste sukkeralkohol 0 kalorier og kan derfor benyttes, hvis du gerne vil skære ned på kalorieindtaget, men stadig gerne vil nyde et stykke kage.
Derudover tager det ingen tid at lave denne lækre kage, så det er bare med at gå i gang.
Ingredienser:
Ca. 220 g. Rabarber
2 spsk. Sukrin
Crumble:
100 g. Hakkede mandler
100 g. Havregryn
100 g. Kokos
1 spsk loppefrøskaller (kan undlades)
1 moden banan, mellemstor
Topping:
400 g skyr
2-3 spsk. Sukrin
2 tsk. Vaniljesukker
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skyl rabarberne, og skær dem i skiver på cirka 1 cm
- Læg dem i et lille ildfast fad, og drys sukrinen over
- Mos bananen, og tilsæt resten af ingredienserne til crumblen
- Bland det sammen med fingrene, til massen hænger nogenlunde sammen
- Drys crumblen henover rabarberne, og bag kagen i cirka 10 minutter
- Server lun med skyr-topping
Se flere af vores opskrifter på Sundesager.dk