Læs også:

Close

Skal du til bryllup? Her er kjolerne til hver en fest!

Mode  | 

Er invitationerne til sommerens bryllupper begyndt at dumpe ind gennem brevsprækken – trofast efterfulgt af verserende tøjkriser? Rose Maria giver her fem bud på kjoler til hver en fest: Fra det casual hippiebryllup til det helt store bryllupsbonanza

Rose Maria giver her fem bud på kjoler til hver en fest. Du kan også følge Rose Maria hver uge på bloggen byrosemaria.com

Du kender det sikkert: Blandt de gængse rudekuverter og tilbudsaviser ligger der pludselig en fin kuvert i tykt papir, med sirligt håndskrevet adresse og monogramstemplet sejl. Du er inviteret til bryllup. Først melder sig ren og skær ekstase over udsigten til at skulle fejre kærligheden med pomp og pragt og feste natten lang på en lun sommeraften. Men kort efter bliver du grebet af den evige panik over, hvad i alverden du skal trække over hovedet til festivitassen.

Et bryllup er jo ikke bare en fest. Det er den vigtigste dag i to menneskers liv, som du er blevet inviteret til at være en del af – og du forventes både at respektere den store dag ved at tage dig ud fra din allerbedste side, udvise respekt for traditionerne og dresscoden og samtidig ikke overstråle dagens kvindelige hovedperson. Det kan være en udfording.

Derfor har vi samlet fem bryllupsscenarier og fundet de kjoler, der passer til hver type fest.

Det klassiske kirkebryllup

Du kender det ved …

… invitationen på cremefarvet brevpapir med sirlig sølvskrift og det traditionstro program med kirke (gerne i brudens hjemby) og middag på en nydelig kro eller restaurant i samme område.

Det forventes, at du …

… kender de gængse bryllupstraditioner lige fra at klinke på glasset til at klippe i gommens sokker.

Det har du på:

Undgå for alt i verden alle afskygninger af hvid, råhvid, lys beige og så videre til denne type bryllup, da du højest sandsynligt har med en yderst traditionsbunden brud at gøre, der pådrager sig eneret til at bære hvidt og alle nuancer heraf. Det er heller ikke god takt og tone at bære sort, da det er sorgens farve. Tommelfingerreglerne til det helt klassiske kirkebryllup kan med andre ord skæres ned til: Intet hvidt og sort, farver med måde, ikke for nedringet, kort eller overdådigt.

Et godt bud er denne kjole fra H&M:

Maxikjole i Chiffon HM - model

 

Lang kjole i chiffon, 499 kr., H&M

Vielse på rådhus med reception

Du kender det ved …

… invitationen, der bliver sendt ud med kort varsel – måske endda på mail.

Det forventes, at du …

… ikke nødvedigvis er med på rådhuset, men har en gave med til parret ved receptionen.

Det har du på:

Dette er modsætningen til det traditionelle bryllup med kirke, middag og brudevals. Derfor er du også mere frit stillet i din påklædning. Et godt valg er en buksedragt med stilletter eller en fiks lille kjole, der gerne må være kort. Til et rådhusbryllup kan du også slippe afsted med at nærme dig farven hvid, uden fare for at træde bruden over tæerne. Hun har sikkert ikke engang hvidt på selv.

Et godt bud er denne perlebesatte kjole fra Ganni:

Kort kjole fra Ganni

Kjole med perleapplikationer, 2.499 kr., Ganni

Sommerligt havebryllup

Du kender det, ved …

… at festen holdes i et sommerhusområde, og der i invitationen står, at man på forhånd kan reservere teltplads på den nærliggende campingplads, hvis man ønsker at overnatte.

Det forventes, at du …

… kan danse til den lyse morgen og er mere indstillet på at have det sjovt end at gå op i etiketter.

Det har du på:

Alt, der flagrer og har blomsterprint er hjerteligt velkommen. Din påklædning må gerne være super boho-chic, men stadig pæn, for det er jo en fest!

Et godt bud er denne stopløse silkekjole fra Zara:

Stopløs silkekjole med blonder fra Zara

Stropløs silkekjole med blonder, 399 kr., Zara

Ekstravagant prinsessebryllup

Du kender det, ved …

…  at alt overgår din vildeste forventning. Festen holdes med stor sandsynlighed på et slot med overnatning og lakajer. Der er ikke sparret på noget.

Det forventes, at du …

… heller ikke sparer på noget. Særligt ikke når det kommer til din påklædning, hvor kun det bedste er godt nok.

Det har du på:

Hvis der både er kirke, reception og middag med fest i programmet, skal du have én kjole på i kirken (kjolen skal gå til knæet) og gerne en hat (der tages af i kirken). Mænd har mørkt jakkesæt eller kjole og hvidt på i kirken. Du skal skifte til middagen og festen om aftenen, hvor lang kjole er passende. Mænd skifter til smoking.

Et godt bud til festen er alt, der rimer på couture, som dette smukke drømmekøb fra Lanvin:

Asymmetrisk kjole fra Lanvin

Asymmetrisk kjole, 19.400 kr., Net-a-Porter

Eksotisk elope

Du kender det, ved …

… at det er det vennepar, der har besteget Mount Everest og dykket efter dybtvandskoraller i Marianergraven og flettet hår på en indfødt i Aruba, der skal giftes.

Det forventes, at du …

… køber en flybillet til en meget eksotisk destination for at fejre dine venners kærlighed. Muligvis skal du også tage dykkerbevis for at overvære selve ceremonien.

Det har du på:

Udover bikini vil en farvet kjole, der matcher din cocktail, det turkisblå vand og din smukke tan, være perfekt til selve festen.

Et godt bud er denne gudindeinspirerede, lange kjole fra H&M:

Assymetrisk kjole fra HM

Asymmetrisk kjole, 499 kr., H&M

· Mere fra samme kategori ·