Læs også:

Close

Opskrift: Hjemmelavet purløgspesto

Amalie og Ida har sammen bloggen sundesager.dk og læser til dagligt professionsbachelor i Ernæring og sundhed, da de begge har en stor passion herfor.

Hjemmelavet pesto smager altså bare bedst, og hvorfor ikke få udnyttet al den skønne purløg, der vokser rundt i haverne, i en velsmagende purløgspesto

Purløg vokser der meget af i øjeblikket. Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal bruge den lækre løgsmagende urt til, udover på æggekagen selvfølgelig. Så derfor gik vi i tænkeboks og kom frem til, at vi ville forsøge os med en purløgspesto. Den smagte så lækkert! Både på et stykke brød, sammen med pasta eller til en lækker salat. Mulighederne er uendelige med et glas hjemmelavet pesto stående klar i køleskabet.

Det fantastiske ved pesto er, at det kun er fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan komme i, alt efter hvad du har liggende. Du kan bruge basilikum, spinat, persille, rucola, ramsløg og så videre. Eller du kan gøre som os og lave den med purløg.

Smagen varierer selvfølgelig meget afhængig af, hvad du tilsætter. Så det er også lidt en smagssag, om man er til en mild spinatpesto eller en mere kraftig purløgspesto som her.

Vi benyttede mandler i stedet for pinjekerner, da mandler giver en skøn, lidt sødlig smag, som er i god kontrast til den skarpe løg smag. Mandler er oftest noget, man har liggende i køkkenet i forvejen, hvilket gør det nemt lige at bikse en lækker pesto sammen. Andre nødder og kerner kan med fordel bruges i stedet, det er bare med at prøve sig frem.

Ingredienser:
1 stort bundt purløg
20 g. mandler
40 g. parmesanost
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Et drys salt

Fremgangsmåde: 

  1. Skyl og hak purløgene i mindre stykker
  2. Pres hvidløget
  3. Put alle ingredienser i en blender
  4. Blend, til din purløgspesto har en ensartet konsistens
  5. Server til pasta, på brød eller hvad du har lyst til

purløgspesto

Se flere af vores opskrifter på Sundesager.dk

· Mere fra samme kategori ·