Læs også:

Close

Opskrift: Pasta med gorgonzolasauce og grønt

Camille er uddannet pædagog og kostvejleder med speciale i børn og overvægt. Hun blogger i fritiden om mad og livsstil på camillemaja.dk.

En varm pastaret er en sikker vinder på en kold forårsdag! Så her får du en lækker opskrift på en hurtig gang aftensmad fyldt med smag og grønt

I får her en opskrift på en lækker og cremet pasta, som ikke er helt til den sunde side ;).
I min kost er der plads til det hele, men hvis man vil lave en fedtfattig version af denne, skal man være mere end velkommen. Hvis du spiser sundt og varieret, samt har en aktiv livsstil, så er der altså plads til lidt fløde.

Opskriften er til tre portioner – det ser ikke ud af meget, men med fløde, ost og pasta, så skal der heller ikke så meget til. Retten er super nem at lave, og så tog det mig cirka 30 minutter at bikse sammen.

Hvis du vil have en sundere version, kan du for eksempel skifte fløden ud med Cremefine eller finde en fløde med en lavere fedtprocent. Du skal blot være opmærksom på, at du nok skal tilføje lidt mindre, da det er meget tyndere. Måske man kan smide lidt jævner i? Jeg har ikke prøvet, så det er bare om at prøve sig frem!

Du skal bruge:
– 150 g gorgonzola (en god en!)
– 2 dl fløde
– 1 dl hvidvin
– 1 stort rødløg
– 2 fed hvidløg
– 1 squash
– 100 gram frisk spinat (ca. halvdelen af en pose)
– 250-300 g fettuccine pasta (bånd pasta)
– Salt & peber

 

Fremgangsmåde:

  • Snit hvidløg fint og rødløget i strimler
  • Snit squash i halvmåner, og smid løg og squash på en varm pande med olie
  • Sæt vand over med lidt salt i, til pastaen – det skal op at koge
  • Inden løg og squash tager farve, tilsætter du vinen – skru ned på middelvarme, og lad det simre med lidt salt og peber
  • Skyl din spinat, og dræn vandet, så det er klart til at smide i til sidst
  • Tilsæt fløde, ost og rør rundt
  • Lad det simre i godt 10 minutter, og krydr med salt og peber igen. Jeg smed faktisk ret meget i, især peber
  • Vend din spinat i
  • Pastaen skal i, når vandet koger (følg anvisningen på pastapakken), og derefter vendes i din sauce
  • Lad den stå og trække lidt, så pastaen bliver ekstra lækker, og server!

DSC_1471

Velbekomme!

 

· Mere fra samme kategori ·