Læs også:

Close
chiaboller

Opskrift: Chiaboller

Camille er uddannet pædagog og kostvejleder med speciale i børn og overvægt. Hun blogger i fritiden om mad og livsstil på camillemaja.dk.

Her får du min bedste opskrift på hjemmelavede lune chiaboller, som er fyldt med en masse frø og kerner – og som både er nærende og dejligt klæge

En lun bolle med ost og syltetøj scorer høje point hos mig. Derfor laver jeg ofte disse sunde chiaboller, når jeg har ekstra tid i hverdagen eller i weekenden. Har du en røremaskine, er det klart et kæmpe plus – det gør al bagning lidt nemmere! Hvis ikke er det stadig ingen undskyldning for ikke at lave disse lækre boller!

Du skal bruge

50 g chiafrø
50 g hørfrø
50 g gær
500 ml lunken vand
1 tsk salt
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkefrø
2 dl speltflager (eller tilsvarende flere græskerner og solsikkefrø)
3 dl rugmel
4 dl hvedemel

Et godt tip, når du skal forme dine boller, er at have en skål med koldt vand stående ved siden af, som du kan dyppe hænderne i engang imellem for at udgå at få meget klistrede hænder.

Jeg fik 18 boller ud af denne opskrift.

Fremgangsmåde

  • Start med at blande chiafrø og hørfrø i en skål med 2 dl vand, og rør det sammen. Sæt det til side i cirka en halv time, til frøene har suget al væden
  • Smuldr dernæst gæren i det lunkne vand, og rør, til det er helt opløst
  • Tilsæt de resterende ingredienser og halvdelen af hvedemelet
  • Ælt dejen med en elpisker (med dejkroge) eller en røremaskine
  • Tilsæt de resterende 2 dl hvedemel. Vil du have en grovere dej, kan du tilføje mere rugmel og mindre hvedemel
  • Tilsæt din blanding af udblødede chiafrø/hørfrø
  • Ælt dejen i 5 minutter i røremaskinen – eller så længe, som du har tålmodighed til med hænderne
  • Lad dejen hæve i en time et lunt sted
  • Tænd ovnen på 200 grader varmeluft et kvarter før, bollerne skal sættes ind
  • Form bollerne og drys lidt ekstra frø og/eller kerner på toppen
  • Bag bollerne i ca. 30 minutter

FullSizeRender-11

· Mere fra samme kategori ·