Læs også:

Close

Mageløse Adele lagde Boxen ned

Det synes redaktionen: 5

Det charmerende sludrechatol Adele tog publikum med på en rutsjetur af storladne ballader og nede-på-jorden-snak, da sangerinden med den store stemme lagde Danmark ned for anden aften i træk

– Hello, synger Adele, og de sidste af de 12.500 gæster får travlt med at finde deres siddepladser. Sangerinden skyder op af gulvet midt i en udsolgt Jyske Bank Boxen, og der går et sus gennem salen. Adele er på, hun er her og hun rammer tonerne helt rent med en præcision, der er et studiealbum værdigt, men med en intensitet og dybde, som kun en live-optræden kan give.

Hurtigt bliver Hello leveret inden Adele kaster sig ud i de to næste sange. Der er ingen snak, kun sang, men der er også meget, der skal nås på de lidt over to timer, der er sat af til koncerten. Sangerinden, der formår at bryde rekorder, hver gang hun smider et nyt album på gaden, har en setliste, der viser, at hun er en overlegen hitmager.

Med kæmpehits som Hello, Rumour Has It, Skyfall, Chasing Pavements, Someone Like You, Set Fire To The Rain, When We Were Young og Rolling In The Deep for bare at nævne nogle få, er der lagt op til en sing-along aften af de helt store.

Ingen gejl, men masser af klasse

Sangerinden selv, korsangere og det store band er de eneste, der er på scenen. Det visuelle aspekt af koncerten er også holdt helt enkelt med gylden belysning og videoer i baggrunden med Adele og smukke landskaber. Og det fungerer.

Når man er vant til koncerter med flere timers ventetid, før stjernen kommer på, flere opvarmningsbands, vilde effekter, dansere og 500 kostumeskift fra Adeles jævnaldrende kvindelige kollegaer som Beyoncé, Lady Gaga og Rihanna, er det befriende at opleve en koncert, hvor der er fokus på sangerinden, stemmen og musikken, og alt udenomsgejl er pakket væk.

Selv er Adele klædt i en klassisk, lang, sort pailletkjole, sin signatur makeup inspireret af 60’erne og sin blonde, bobbede page. Alt andet ville også virke malpalceret til en sangerinde, der er kendt for at være tilgængelig, til at relatere til og ikke mindst nede på jorden.

I still can’t believe this. #adele

Et billede slået op af Virpi Purola (@virpipurola) den

Komisk talent

Netop Adeles tilgængelighed er det, der gør hende elskelig som artist og menneske. Hun er kendt for sit grin The Adele Cackle og for sin humor og snakkesaglighed.

Og det kommer frem til koncerten, hvor hun gerne sludrer løs med publikum i flere minutter, fortæller anekdoter, leverer punchlines som en habil komiker og får taget billeder med publikum på de forreste rækker.

Hendes zikzak mellem snak og sang er lidt ligesom en ung, kvindelig Niels Hausgaard. Måske gør hun det for at hvile stemmen mellem de store ballader, måske er det bare sådan, hun mener, at hendes koncerter skal være. Uanset hvad, er det hverken for meget eller for lidt, men er med til at forstærke følelsen af, at hun ser dig, og at du ikke er til koncert, men til hyggeaften med din gode veninde og dine nærmeste 12.500 venner. 

Sangerinden får det til at ligne en leg, når hun lader stemmen danse over det enorme spektrum af toner, som hun kan ramme, og hun leverer med en sådan lethed, at man tænker, at man sagtens selv kan skråle Rolling In The Deep med samme klare stemmeføring. Man giver i hvert fald et ihærdigt forsøg.

Stockholm / Tele2 Arena / Apr 29

Et billede slået op af @adele den

 

Setliste:
Hello
Hometown Glory
One and Only
Rumour Has It
Water Under The Bridge
I Miss You
Skyfall
Million Years Ago
Don’t You Remember
Send My Love (To Your New Lover)
Make You Feel My Love (Bob Dylan cover)
Sweetest Devotion
Chasing Pavements
Someone Like You
Set Fire To The Rain

Ekstranumre:
All I Ask
When We Were Young
Rolling In The Deep

Deler ud af sig selv

Adele skriver sange om sit liv, og der er sket meget på de 28 år, hun har været på jorden (hun har fødselsdag den 5. maj, og fik sunget spontan fødselsdagssang af publikum til koncerten). Adeles liv og karriere begyndte i London, og hendes klassiker og første hit Hometown Glory er en hyldest til den sydlige bydel West Norwood, hvor hun voksede op.

Onsdag aften var det en voksen kvinde, mor og hustru, der fortalte om skiftet fra ung pige til voksen kvinde med indlevelse og inderlighed. Hun fortalte, hvordan hun synes, at livet pludselig går hurtigt og hendes perspektiver er skiftet, fortalt i sangene Send My Love (To Your New Lover) og Sweetest Devotion.

Vi har levet hendes sange

Umiddelbarheden i Adeles tekster, er det, der er med til at give dem deres styrke. Sangerinden selv snakker til koncerten om, at alle på en eller anden måde har prøvet de ting, som hun synger om, og hvordan hun opdager sine egne sange på ny, alt efter, hvilket sted hun synger dem. I aften kredser tankerne om sangerindens mormor, afslører Adele, efter hun synger Million Years Ago.

Sangerinden fortæller, at en af hendes ynglingssange på det nye album er When We Were Young. Den rammer også lige i solar plexus, når man som undertegnede er på alder med Adele og på vej til at blive rigtig voksen for alvor: Let me photograph you in this light/ In case it is the last time/ That we might be exactly like we were/ Before we realized/ We were sad of getting old/ It made us restless/ It was just like a movie/ It was just like a song/ When we were young.

Det er det, der er Adeles varemærke. Vi kender hendes historie, og vi har selv levet den på den ene eller anden måde. Aftenen var en mavepuster af følelser og en krammer på samme tid. Adele har en ekstraordinær karriere, men har i vid udstrækning levet et almindeligt liv som os andre. Det er det, der gør hende troværdig. Der er ingen tvivl om, at Adele allerede er en kunstner i en liga for sig, og at hun har direkte kurs mod stjernehimlen, hvor nogle af de største allerede hviler.

Adele får fem ud af seks stjerner for en fantastisk aften, hvor man så mennesket og kunstneren på samme tid.

Grundet fotorestriktioner har MY DAILY SPACE desværre ingen billeder fra koncerten.

· Mere fra samme kategori ·