Læs også:

Close

Mød Kayla Itsines: Instagrams ukronede fitnessdronning er kun 25

Nyheder, Sundhed  | 

Det australske fitnessfænomen Kayla Itsines er i gang med at skabe et globalt fitnessimperium gennem Instagram, hvor hun laver træning rettet specielt mod kvinder

Med et miks af træningsvideoer, inspirerende citater, før-og-efter billeder af sine følgere og ikke mindst fotos af mad, familien, kæresten Tobi og hendes to huskies Ace og TJ, har australske Kayla Itsines opbygget en global fitnesssucces gennem Instagram, hvor hun i skrivende stund har fem millioner følgere.

Ifølge den unge iværksætter selv, at der en helt simpel årsag til, at lige præcis hun tiltaler så mange kvinder.

– Jeg har altid været 100 procent åben og ærlig på min sociale medie-konto. Det, folk ser på Instagram, er mig. Jeg er bare en normal pige, der er blevet velsignet med en fantastisk mulighed for at hjælpe kvinder med at blive bedre, mere fit og stærkere versioner af sig selv. Jeg tror ikke, at det handler om antallet af følgere du har. Det handler om, hvilken forskel du kan gøre for dem, der følger dig, siger Kayla Itsines.

Læs om to danske pigers oplevelser med Kayla Itsines træningsprogrammer her.

Et koncept i rivende udvikling

Kaylas rejse mod titlen som fitnessdronning begyndte, da hun som personlig træner først delte billeder af sine kunders fremskridt på Instagram. Flere og flere kvinder fra hele verden begyndte at følge Kayla Itsines og var især interesserede i den unge kvindes træningsmetoder.

Det fik den 25-årige til at udvikle Bikini Body Training Guide (BBG) 1.0 og 2.0 sammen med sin kæreste, Tobias Pearce. Det er de to træningsguides, som imperiet og Kaylas popularitet bygger på.

Helt kort består programmerne af tre ugentlige styrketræningspas i høj intensitet og hurtighed i 28 minutter, tre ugentlige cardiotræningspas på 30 minutter og en dags restituering. Ligesom Kayla selv er det simpelt og ligetil, og vigtigst af alt kan man træne, hvor man vil: I stuen, i parken, på stranden eller i fitnesscentret.

Oprindeligt udkom de to programmer i e-bøger, som man kunne bestille. Derudover har træneren også udgivet madguides og udviklet træningsudstyr som ankelvægte, drikkeflasker og håndklæder i Kaylas signaturfarve pink.

Og nu er der kommet en app.

– Min app, Sweat with Kayla, er designet sådan, at oplevelsen med træning og sundhed er simplificeret for kvinder over hele verden. Ud over at indeholde BBG-træningerne er der personaliserede ugemadplaner, automatiske shoppinglister, faglitteratur og meget mere. Den indeholder timere, remindere og en feature, hvor man kan spore sine personlige fremskridt, og i den nyeste version kan man planlægge sin træning to uger frem, fortæller Kayla.

https://www.instagram.com/p/BDAvHFJgCD0/

Kvinde er kvinde bedst

Et gammelt ordsprog siger, at kvinde er kvinde værst. Men sådan er det ikke i Kaylas univers. Hver dag bliver en af Kaylas følgere fremhævet på Instagram, hvor træneren roser den enkelte følger for de fremskridt, hun har gjort.

Der lægges vægt på kvinders styrke og sundhed, og der dikteres ikke, hvad de skal putte i munden. Mere end én gang har Kayla sagt fra overfor sine brugere, når de har kritiseret hinandens kroppe og resultater. I stedet opfordrer hun til støtte, fællesskab og retten til at være den kvinde, man er, uanset hudfarve, højde, størrelse, alder og sted i livet.

Tilgangen har affødt flere træningsfællesskaber blandt kvinder over hele verden og under #BBGCommunity, #KaylasArmy og #BBG deler kvinder deres fremskridt, fitnessrejser og motiverer hinanden.

– Jeg tror, at mit træningsprogram har fået så meget positiv feedback, fordi det er rigtige kvinder, der deler ægte resultater. Det er ikke en quickfix-løsning, og det er ikke en dille. Det er en sund, holdbar livsstilsændring, som er nem at tilpasse og realistisk for kvinder uanset alder, kropstype og form, siger Kayla og fortsætter:

– Mine 28-minutters højintensive styrketræningsprogrammer er designet til at hjælpe kvinder med at udvikle en sundere, aktiv livsstil, uden at de skal tilbringe flere timer i et træningscenter. Det er ikke et vægttabsprogram eller et muskelopbyggende program, og jeg mener, at det er det, der gør, at min app skiller sig ud.

Vil du gerne vide mere om Kayla og hendes træningsprogrammer, kan du klikke her. Vil du hente hendes app, kan du klikke her for iOS og her for at skrive dig op til Android-appen.

· Mere fra samme kategori ·