Læs også:

Close
feng shui

Skab balance i din indretning og i dit liv med feng shui

Bolig  | 

Tænker du nogensinde over, hvor meget det betyder, hvad du omgiver dig med i dit hjem? Med feng shui kan du indrette dig til et lykkeligere liv

Feng shui er en kinesisk indretningsfilosofi, som tager udgangspunkt i, at alt omkring dig er levende, og at de ting, som du omgiver dig med i det ydre, er en afspejling af, hvad der sker i dit indre.

– Når du ved dét, kan du begynde at aflæse dit hjem og se, hvor “splinterne” sidder, fjerne dem og indrette dig bevidst efter at skabe det liv, du drømmer om.

Det forklarer Isabella Kreutzfeldt, som er ekspert i at indrette efter feng shui-principperne. Hun giver her sine bedste råd til, at du kan komme i gang med feng shui i dit eget hjem.

– Feng shui er slet ikke så firkantet, som mange desværre har indtrykket af. Det er i virkeligheden en meget personlig indretningsstil. Helt enkelt kan man sige, at føles det godt, er det god feng shui. Hvad der er god feng shui for dig, er altså ikke nødvendigvis god feng shui for andre. Med det sagt, er der selvfølgelig en ramme, som vi arbejder inden for med henblik på at skabe det bedst mulige fysiske miljø.

Skab balance i elementerne

Alle de fysiske ting omkring dig hører under et eller flere af de fem elementer; ild, jord, metal, vand, og træ.

  • Ild er blandt andet symboliseret ved røde farver, trekantede former, levende lys og dyr
  • Jord er gule og brune farver, firkantede former, ler, keramik og sand
  • Metal er hvide og pastelfarver, runde og ovale former, guld, sølv og andre metaller
  • Vand er sorte og mørke farver, asymmetriske former, spejle, glas og vand
  • Træ er grønne og blå farver, lodrette former, søjler, planter og blomster

Ved at sørge for at have lidt af hvert element omkring dig i hvert rum, skaber du balance i elementerne og derigennem i dine rum og ultimativt i dit liv.

Er dine planter gode, onde eller grusomme?

Planter giver liv, vitalitet, symboliserer vækst og er rigtig gode for indeklimaet. Når dét så er sagt, kan de inddeles i tre grupper, som Isabella kategoriserer som “de gode”, “de onde” og “de grusomme” afhængig af de vibes, som planterne udsender. Tag et kig rundt i dit hjem, og vurder, om du omgiver dig med god plante feng shui, eller om det er tid til en upgrade.

Den gode feng shui-plante er den “venlige”, frodige plante med bløde blade. Den gode plante har gerne rundende former. Det betyder ikke, at plantens blade ikke må være aflange og gå ned i en spids, men den gode plante bøjer i stedet for at stikke, når du rammer den.

Den onde feng shui-plante signalerer “gå væk”. Den onde plante har man risiko for at stikke sig på, når man vander den. Den onde plantes blade er stive eller spidse, eller også har den torne eller pigge, og den flytter sig absolut ikke for dig, når du rammer den. Så – selv om kaktusser er moderne og lette at holde – giver de altså ingen god energi i dit hjem.

Den grusomme feng shui-plante er ganske enkelt død – altså vissen eller så forsømt, at den ikke står til at redde. Man kan li’som se det på dem. De orker bare ikke mere og trænger enten til noget omsorg eller til at blive fri af deres elendighed.

Ryd op og ryd ud

TIP!
At rydde op tager tid. Tag den tid, du har brug for. Nyd de sejre, du opnår for hver skuffe, hylde og hele rum, du får organiseret og ryddet op i.
Kamille Sommer, oprydningskonsulenten.dk

Med det, at det ydre påvirker dit indre in mente, er rod noget – tja – rod!

1. Alle ting skal have en fast plads. Kan du ikke finde en fast plads til alle dine ting, er det måske fordi, du ikke skal beholde dem længere.

2. Organiser dine ting så ”alle af en slags” ligger et bestemt sted. Det skal være nemt at finde dine ting, når du skal bruge dem.

3. Har du svært ved at komme i gang med din oprydning, så få hjælp. Allier dig med en god veninde eller en anden, som kan fastholde dit fokus.

Tænk og tal pænt om dit hjem

Kender du den dér følelse af, at at dit hjem ikke er helt rent nok, pænt nok, godt nok, stort nok, tjekket nok, lækkert nok? Isabella Kreutzfeldt fortæller, at feng shui har lært hende, at pligt, skyld og skam ikke hører til i hjemmet.

–Det er enormt ukærligt at skamme sig over sit hjem eller at tænke, at det ikke er perfekt nok. Både over for dit hjem men især over for dig selv. Husk, at det hele er en proces, og at du og dit hjem allerede er helt perfekte, som I er.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke må observere, at der trænger til en rengøring eller til at blive malet eller renoveret. Det betyder heller ikke, at der ikke kan komme tidspunkter, hvor der virkelig trænger til at blive gjort rent, men hvor lysten bare ikke melder sig. Her anbefaler Isabella lækre snacks, god musik og at give dig selv lidt længere snor, end du plejer:

– Det vigtigste er, at vi ikke dømmer og slår os selv oven i hovedet. Og at vi så i øvrigt prøver at finde den gode energi frem, hvis vi trods manglende lyst, alligevel kaster os over støvsugningen. Vi skal hellere gøre ting af lyst og med nydelse.

isabella
(Foto: Lisbeth Hjort)

· Mere fra samme kategori ·