Læs også:

Close
derfor falder du for bad boys forskning charlie hunnam

Forskning: Derfor vil du have en bad boy

Nyheder  | 

En gruppe forskere har fastslået årsagen til, at du bliver tiltrukket af bad boys

Hvis der bare er et eller andet ved bad boys, der tiltrækker dig lidt mere end mommas boys, så er det ikke så mærkeligt. En undersøgelse fra det Ghent University i Belgien har nemlig fastslået, at farlig adfærd som rygning og druk gør mænd mere interessante som sexpartnere. I hvert fald på kort sigt.

Undersøgelsen går under det mundrette navn “The Young Male Cigarette and Alcohol Syndrome: Smoking and Drinking as a Short-Term Mating Strategy” og handler altså om, hvordan mænd med fordel kan begynde at ryge og drikke, hvis de er på jagt efter et knald.

– På trods af alle bestræbelser på at gøre unge opmærksomme på farerne ved rygning og druk, så er tobaks- og (især) alkoholforbrug hos mænd stadig en fordel i kortsigtede parringssituationer, står der blandt andet i forskningsresultatet.

Det skriver Broadly.

Faktisk viser undersøgelsen, at det der med at advare mod druk og rygning kan have den modsatte effekt og gøre, at kvinder finder det endnu mere tiltrækkende, når mænd trodser advarslen. Så viser de nemlig, at de er fremme i skoene, og det er meget maskulint:

 

– I 1970’erne sagde psykolog Robert Brannon, at versioner af frasen “Give ’em Hell” var en uundværlig del af nutidig, maskulin identitet, forklarer professor i sociologi Tristan Bridges.

Din opvækst spiller ind, når du vælger en bad boy

Om en mand bliver en bad boy eller ej, kommer an på de omgivelser, han færdes i. Det er altså ikke generne, der spiller ind, men et socialt fænomen. Ifølge Tristan Bridges fastslår mænd deres maskulinitet – når den er blevet udfordret – ved blandt andet at løbe risici.

Og når det sker, så vækker det ifølge professoren noget instinktivt i kvinder, der leder efter mænd, der kan beskytte dem – det er dog en teori, der er stærkt kritiseret, fordi den er baseret på nogle stereotyper. Tristan Bridges siger derfor, at kvinder, der falder for bad boys gør det på grund af kultur og ikke evolution.

– Både mænd og kvinder bliver ofte tiltrukket af kulturelt idealiserede legemliggørelser af maskulinitet og feminitet, fortæller Tristan Bridges.

– Vores seksuelle lyster er formet af det samfund, vi vokser op i. Ikke alle samfund i verden ser kys på munden, oralsex eller nogen slags seksuelle udøvelser som værende efterstræbelige. Hvis vores seksuelle lyster var biologisk programmeret til at avancere (menneske)arten, burde vi så ikke have udviklet os til et punkt, hvor kvinder med brede skuldre og taljer blev set som den mest ideelle feminitet?

· Mere fra samme kategori ·