Læs også:

Close

Dagens overskrifter: 6. maj

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Messerschmidt anklages for at bruge EU-midler til DF reklamer

EU-generalsekretær, Klaus Welle, anbefaler i en intern note, at Dansk Folkepartis Europa-parlamentariske stemmesluger Morten Messerschmidt skal betale 2,9 millioner kroner tilbage til EU. Det skriver dr.dk.

Revisionen konkluderer, at der er blevet misbrugt EU-midler for millioner af kroner, under Messerschmidts ledelse i de to organisationer MELD og FELD. Kritikken lyder, at EU-midlerne er blevet brugt til at profilere Dansk Folkeparti. Derudover vurderes det, at der har været rod i regnskaberne, og tilbageholdelse af information i forbindelse med lukning af de to fonde.

Morten Messerschmidt afviser, at der er misbrugt EU-penge og afviser samtidig at betale pengene tilbage. Han skriver i en facebookopdatering:

Minister til kamp mod mikroplast i cremer og tandpasta

Du kan indtage mange små stykker plastik, når du laver dine hygiejnerutiner. Det viser sig nemlig, at flere hundrede tusinder stykker mikroplastik kan gemme sig i produkter som cremer, bodyscrub og tandpasta.
Det mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er uacceptabelt, og han opfordrer nu EU til at forbyde mikroplastik i kosmetiske produkter.

– Der er ingen grund til at bruge mikroplast i kosmetik – især ikke når der findes alternativer, og der samtidig er tvivl om effekterne i miljøet af svært nedbrydelige plastikstykker, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, vil have EU til at forbyde mikroplastik i kosmetiske produkter. (Foto: Polfoto)
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, vil have EU til at forbyde mikroplastik i kosmetiske produkter. (Foto: Polfoto)

Pizza fælder massemorder efter 30 år

Skraldemanden Lonnie David Franklin Jr., der er blevet kendt under navnet The Grim Sleeper, er blevet kendt skyldig i mordene på ni kvinder og en teenagepige. Sagen går 30 år tilbage, fordi morderen gik under jorden i 13 år efter at have dræbt syv af kvinderne mellem 1985 og 1988. I 2001 begik han tre nye drab. Han blev anholdt i 2010, men er nu blevet kendt skyldig.

Politiet kom på sporet af skraldemanden, efter hans søn blev anholdt i 2008. Politiet havde allerede anskaffet sig mange DNA-beviser mod morderen, men de manglede Franklins DNA. Derfor gik en betjent undercover på et spisested, hvor The Grim Sleeper ofte spiste pizza, og da morderen en dag forlod spisestedet uden at have spist op, kunne politiet få fat i hans DNA og fælde ham på det.

Ofrene var primært stofmisbrugere og prostituerede, og politiet i Los Angeles har i årevis fået kritik for ikke at kunne opklare de mange mordsager. Det er endda blevet påstået, at politiet har nedprioriteret mordsagerne, fordi ofrene hørte til i de laveste samfundsgrupper.

Den 63-årige er kendt skyldig i alle drabstiltaler, samt et drabsforsøg på en kvinde, som mirakuløst overlevede at blive skudt, voldtaget og skubbet ud af en bil tilbage i 1988. Strafudmålingen i sagen finder sted 12. maj, og morderen risikerer at blive dømt til døden.

Politiet forbinder “The Grim Sleeper” med yderligere seks drab, som har fundet sted mellem 1988 og 2002. Disse sager har dog ikke været for retten.

Lonnie David Franklin Jr. er kendt skyldig i mordet på ni kvinder og en en teenagepige. Den makabre mordsag strækker sig mere end 30 år tilbage. (Foto: Polfoto).
Lonnie David Franklin Jr. er kendt skyldig i mordet på ni kvinder og en en teenagepige. Den makabre mordsag strækker sig mere end 30 år tilbage. (Foto: Polfoto).

Opdateret kl. 13.00 med historie og bærende billede om Messerschmidt.

· Mere fra samme kategori ·