Læs også:

Close

Dagens overskrifter: 23. maj 2016

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Mand dræber og sårer flere under koncert i Østrig

En 27-årig mand åbnede natten til søndag ild efter en koncert i det vestlige Østrig. Ifølge politiet dræbte han to personer og sårede 11, inden han rettede våbnet mod sig selv, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Skudepisoden fandt sted ved en motorcykelklub i byen Nenzing. Omkring klokken tre om natten skød den 27-årige pludselig mod en stor gruppe mennesker.

Baggrunden for episoden er uklar. Men lørdag aften skal gerningsmanden have været oppe at skændes med en kvinde på en parkeringsplads ved koncertområdet. Kvinden blev ikke ramt under det efterfølgende skyderi.

– Det nøjagtige hændelsesforløb er endnu uklart, siger politiets talsperson, Susanne Dilp, ifølge dpa.

Det er heller ikke klart, hvor slemt de 11 sårede er tilredt. Den østrigske tv-station ORF rapporterer imidlertid, at der er tale om alvorlige skader.

Omtrent 150 mennesker var samlet ved koncerten. Gerningsmandens skud fik ifølge det østrigske medie SRF skræmte koncertgæster til at flygte ind i en skov og ud på en motorvej.

En 27-årig mand åbnede natten til søndag ild efter en koncert i byen Nenzing i det vestlige Østrig. (Foto: Polfoto).
En 27-årig mand åbnede natten til søndag ild efter en koncert i byen Nenzing i det vestlige Østrig. (Foto: Polfoto).

Stine Bramsens søn indlagt på intensiv

En forfærdelig ulykke lørdag aften har sendt Stine Bramsens søn på intensivafdelingen. Sangerindens lille dreng, et-årige Alfred, faldt lørdag aften ud fra et vindue og er stadig indlagt.

Ulykken skete i minutterne før, den tidligere Alphabeat-sangerinde skulle optræde til Open Air i Svendborg.

Efterfølgende blev den lille dreng hastet til Odense Universitetshospital, hvor meldingen fra Bramsens agent, Torben Ravn, til Ekstra Bladet heldigvis senere lød, at Alfred var stabil, men stadig blev holdt under observation.

Søndag aften satte den 29-årige sangerinde selv de første få ord på sønnens alvorlige ulykke.

– Tak for hilsnerne, skrev hun kortfattet til et billede, hvor man kan se lille Alfreds fødder titte ud under en dyne i hospitalssengen, mens han har en pulsmåler om tåen.

Taliban hårdt ramt af amerikansk drone i Pakistan

Taliban-kilder i Afghanistan bekræfter, at organisationens øverste leder, Akhtar Mansour, er dræbt i et amerikansk droneangreb i byen Ahmad Wal i Pakistan nær grænsen til Afghanistan, skriver flere internationale nyhedsbureauer.

– Jeg kan med stor overbevisning sige, at Mansour ikke er her mere, siger en højtstående Taliban-kilde til AFP.

Angrebet, der fandt sted lørdag, er det første, kendte amerikanske attentat mod en talibanleder på pakistansk jord. Droneangrebet er et hårdt slag mod den militante bevægelse, som oplevede en ny opblussen af oprøret under Mansour.

Fjernelsen af Mansour, som blev leder ni måneder tidligere efter et bittert internt opgør, kan også ødelægge enhver form for håb om fredsforhandlinger. Mansours død risikerer også at give anledning til nye stridigheder om, hvem der skal være hans efterfølger i den splittede gruppe.

USA’s præsident, Barack Obama, bekræftede mandag, at Talibans leder i Afghanistan, Mullah Akhtar Mansour, er dræbt under et amerikansk luftangreb. Han kalder det en vigtig milepæl i forsøget på at skabe fred i Afghanistan.

– Vi har fjernet en leder for en organisation, som er fortsat med planlægge og iværksætte angreb på amerikanske styrker og koalitionsstyrker, at føre krig mod det afghanske folk og at gå sammen med ekstreme grupper som al-Qaeda, lyder det i en erklæring fra præsidenten.

Den ene af to kister, hvoran den ene eftersigende indeholder liget af Taliban-lederen Mullah Akhtar Mansoor. (Foto: Polfoto).
Den ene af to kister, hvoraf den ene efter sigende indeholder liget af Taliban-lederen Mullah Akhtar Mansoor. (Foto: Polfoto).

DI vil sætte bulldozere ind mod motorvejskaos

Ulykker lammer ofte trafikafviklingen på motorvejene, og det trafikale kaos på de danske motorveje er så slemt, at Dansk Industri (DI) foreslår, at man sætter bulldozere ind for at rydde op efter trafikuheld, når en lastbil er havareret, eller når ødelagte personbiler skaber lange køer.

Det skriver Jyllands-Posten.

– Det er nødvendigt at gå mere hårdhændet til værks efter et uheld. Hvor længe skal man sidde i en bilkø og vente på, at nogen tager stilling til, om lasten på en lastbil vil tage skade af at blive fjernet fra vejen, lyder det fra branchedirektør Michael Svane fra DI Transport.

– I Singapore bulldozer man straks et køretøj ud til siden, mens man gør noget tilsvarende i Tyskland, Sverige og Holland. Vi er også nødt til at gribe ind.

FDM støtter forslaget, mens både politiet og transportministeren er klar til at drøfte, hvordan man kan gribe mere kontant ind ved motorvejsuheld.

Forslaget kommer som reaktion på, at stadig flere vognmænd og lastbilchauffører opgiver at køre på motorvejene på grund af bilkøerne og i stedet trækker ud på de mindre veje.

Problemerne er særligt store på den østjyske motorvej E45. Flere vognmænd fortæller til Jyllands-Posten, at de har bedt deres chauffører undgå motorvejen i myldretiden, fordi risikoen for at blive fanget i en kø er for stor.

DI vil have bulldozere som denne til at rydde motorvejene efter ulykker, for at forhindre trafikalt kaos. (Foto: All Over).
DI vil have bulldozere som denne til at rydde motorvejene efter ulykker for at forhindre trafikalt kaos. (Foto: All Over).

Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn

En opsigtsvækkende sag om muligt sexmisbrug af børn i jysk frikirke – helt tilbage til 2006 – er lige nu under optrevling, skriver Metroxpress.

– Vi kan bekræfte, at vi har afhørt flere, som er forurettede, i sagen, siger politiinspektør Ole Henriksen, Midt- og Vestjyllands Politi, der af hensyn til sagens efterforskning ikke vil sige yderligere.

Også i USA efterforskes præsten lige nu for sexovergreb mod børn i det kristne miljø, bekræfter amerikansk politi.

Der er anmeldt sexmisbrug af otte navngivne personer, som var helt ned til 13 år, da det angivelige misbrug fandt sted. Misbruget frygtes dog at omhandle mange flere.

Midt- og Vestjyllands Politi ønsker ikke at sige noget om, hvor mange børn og unge man har afhørt, og hvilke typer sexmisbrug, der skulle have fundet sted. Politiinspektør Ole Henriksen bekræfter dog, at man også i 2012 har efterforsket præsten for overgreb mod børn, men at sagen blev droppet grundet manglende beviser.

Lederen af den kirke, hvor overgrebene fandt sted, er samtidig også den anmeldte præsts far. Han valgte helt at lukke kirken, efter mange af kirkens børn og unge på et dramatisk møde i kirken den 27. april gik til bekendelse og fortalte om de uhyrligheder, som præsten angiveligt stod bag, da han var leder af kirken fra 2006-11.

– Vi er i chok. Det er utrolig svært at fatte. Vi spurgte rundt på mødet, og det viste sig, at der er foregået rigtig mange ting, som ikke skulle foregå, siger lederen, der den 1. maj derfor valgte at lukke kirken og opløse lederskabet.

 

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·