Læs også:

Close

Dagens overskrifter: 20. maj

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Unge er vilde med surprise-bryllupper

Bryllupper, hvor barnedåbe, fødselsdage eller housewarmings pludselig bliver til et bryllup, uden at gæsterne vidste noget om det på forhånd, er meget populære blandt unge par. Især unge i 30’erne kan godt lide at tage fusen på venner og familie.

– Vi har omkring 75 vielser om året, og jeg vil skyde på, at det nok er 5-10 procent af dem, der er hemmelige, siger Michael Brautsch, sognepræst ved Frederiksberg Slotskirke til Metroexpress.

Ti præster i seks forskellige sogn fortæller, at de har foretaget surprise-bryllupper. Også hos kommunen, som varetager borgerlige vielser, forekommer det. Årsagen til denne type bryllupper er dels selve overraskelsen, men i høj grad også, at planlægningen bliver mere overskuelig, og prisen på festen mindre.

– For ret manges vedkommende tager det presset af. Et bryllup løber hurtigt op i 100.000 kroner, før man har set sig om. Så i stedet for at det skal være discount, men stadig være et bryllup i kirken, så sætter de fuldstændig deres egen ramme for det. Mange føler, at det er deres dag, og de gider ikke have, at andre blander sig i, hvordan de gør det, siger præsten Michael Brautsch.

Unge par er vilde med surprise-bryllupper. (Foto: Polfoto).
Unge par er vilde med surprise-bryllupper. (Foto: Polfoto).

Lufthavnsansatte i Paris undersøges efter fly forsvandt

 Der er stadig meget mystik omkring det fly fra Egyptair, der forsvandt natten til torsdag.

Blandt andet er efterforskere begyndt at se på de 100.000 mennesker, der udgør personalet i Charles de Gaulle lufthavnen i Paris, efter flyet lettede fra den parisiske hovedstad på vej til Egypten. Det skriver Le Figaro.

– Efterforskerne vil helt klart interessere sig for lufthavnsansatte ved den aktuelle terminal for at forsikre sig om, at ingen af dem har en baggrund, som gør dem til en sikkerhedsrisiko, oplyser en højtstående tjenestemand i lufthavnen, som avisen har talt med.

Efter terrorangrebet i Paris i november sidste år blev der også gennemført baggrundstjek på de ansatte, og her fik 70 personer frataget deres adgangskort, skriver New York Times.

Samtidig skærpede de franske myndigheder sikkerheden i lufthavnene, fortæller DR’s mellemøstkorrespondent Michael S. Lund, som befinder sig i Paris.

– Det, der er med sikkerheden i Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, er, at den i forvejen er i allerhøjeste niveau. Det er svært at gøre meget mere. Derfor er det også meget, meget vigtigt for franskmændene at finde ud af, om der stadig er huller i sikkerheden, eller om det har været et uheld, forklarer han.

Et fly som dette er forsvundet på ruten mellem Paris og Egypten. (Foto: All Over).
Et fly som dette er forsvundet på ruten mellem Paris og Egypten. (Foto: All Over).

Gaseksplosion i boligblok i Lyngby

Mindst fire personer er kommet til skade, og omkring 50 er evakueret i forbindelse med en gaseksplosion i et lejlighedskompleks i Lyngby. Det er uvist, hvor slemt de er kommet til skade.

Eksplosionen skete i nat i kælderen på Rønne Alle 16, og et område afgrænset af Rønne Alle, Mortonsvej, Baune Alle og Gl. Bagsværdvej er afspærret.

– Vi får en anmeldelse klokken 03.47 om, at der er en gaslugt. Så kører brandvæsnet ud, og eksplosionen sker 03.52, siger Finn Bernth Andersen, vicepolitiinspektør fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen siger også, at der blandt andet er blevet knust flere ruder i bygningen, men det samlede omfang af skaderne er ikke gjort op.

I løbet af morgenen går arbejdet med de tekniske undersøgelser i gang.

Gaseksplosion på Rønne Alle 16 i Lyngby. 50 mennesker er evakueret og fire er kommet lettere tilskade. (Foto: Polfoto).
Gaseksplosion på Rønne Alle 16 i Lyngby. 50 mennesker er evakueret og fire er kommet lettere til skade. (Foto: Polfoto).

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·