
Dagens overskrifter: 19. maj
MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden
Fly forsvundet på vej fra Paris til Egypten
Passagerfly med 69 mennesker ombord er forsvundet over Middelhavet. Der er ingen spor efter flyet fra EgyptAir, som er forsvundet på ruten fra Paris til Kairo natten til torsdag. Det oplyser flyselskabet tidligt torsdag morgen på Twitter ifølge Ritzau.
Ifølge Ehab Mohy el-Deen, der er chef for Egyptens civile luftfartsmyndighed, var det græske flyveledere, der kontaktede de egyptiske myndigheder, da flyet forsvandt fra deres radarskærm.
– De bad ikke om hjælp over radioen eller tabte højde. De forsvandt bare, siger han ifølge The New York Times.
Kontakten med flyet gik tabt kort efter klokken 02.45 dansk tid natten til torsdag, da det befandt sig over Middelhavet efter at være fløjet over Alperne, det nordlige Italien og Kroatien. Flyet befandt sig i cirka 11 kilometers højde og cirka 16 kilometer inde i egyptisk luftrum, da det forsvandt fra radaren. De egyptiske myndigheder er ifølge EgyptAir i gang med en rednings- og eftersøgningsaktion.
Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at man ikke har kendskab til, om der har været danskere om bord på flyet, men at man er ved at undersøge sagen.
I oktober sidste år styrtede et russisk passagerfly med 224 mennesker om bord i døden over Sinai-halvøen. Ifølge Egypten stod militante bag ulykken.
I marts blev et passagerfly fra EgyptAir mellem Kairo og Alexandria kapret af en mand, der tvang det til at ændre kurs til Cypern. Det viste sig at være en mand, der ville have opmærksomhed fra sin ekskone.

Danmark sender 150 soldater til Ruslands grænselande
Danmark er parat til at sende 150 soldater til Estland som del af en britisk bataljon. Bidraget vil være en del af NATO’s udstationering af op til 6.000 soldater nær Rusland. Det skriver Politiken.
Et kompagni danske soldater plus en række støttefunktioner skal ifølge forsvarets planer allerede næste år udstationeres i et baltisk land. Sammen med britiske soldater skal de være med til at afskrække præsident Putin og Rusland fra at fortsætte den aggressive sikkerhedspolitik, som har ført til annekteringen af halvøen Krim og krigen i det østlige Ukraine.
Folketingets Udenrigspolitisk Nævn er endnu ikke blevet orienteret om beslutningen, der skal træffes før NATO’s topmøde i Warszawa i starten af juli, men en række centrale kilder i forsvaret bekræfter over for Politiken, at planlæggerne arbejder med detaljerne i udsendelsen. Der vil formentlig blive tale om udstationering i Estland, som sammen med Letland har den længste grænse til Rusland.
Ud over de tre baltiske lande planlægger NATO at sende soldater til Polen, Rumænien og Bulgarien. Planen er, at der skal udstationeres en bataljon soldater i hvert af de seks lande svarende til op mod 6.000 mand i alt. USA har allerede meddelt, at landet sender op til 5.000 soldater ekstra til Europa, mens Danmark og de øvrige medlemslande endnu ikke officielt har besluttet sig.
Overvejer du selv en karriere i Forsvaret, kan du læse mere om kvinder og værnepligt her, eller Sarahs erfaringer med værnepligt her.

Slankekure nedsætter forbrændingen i årevis
Hård motion og sultekure er for mange en hurtig vej til vægttab, men hvis kiloerne skal holdes af i det lange løb, er metoden helt forkert. Det understreger flere eksperter ifølge Ritzau efter et nyt studie af deltagerne i det amerikanske tv-program The Biggest Loser, hvor deltagerne konkurrerede om at tabe flest kilo ved hjælp af sund mad og hård motion.
Undersøgelsen viser, at seks år efter programmet forbrænder deltagerne i gennemsnit 500 kalorier mindre hver dag, end de burde. Samtidig er deres sult større, fordi deres niveau af det appetitregulerende hormon leptin er meget lavere, end det var inden vægttabet.
Ifølge professor og forsker i fedme Berit Lilienthal Heitmann giver det fuldstændig mening evolutionært, at vores krop kæmper hårdt imod et vægttab.
– Vi skal ikke mere end 100 år tilbage, før der var sult i Europa, og vores stofskifte har ikke kunnet nå at tilpasse sig. Dengang var de, der var bedst til at lagre fedt, dem der overlevede, og det har givet os de gener, vi bærer rundt på i dag, siger hun til Metroxpress og peger på, at studiet er med til at cementere, at vi skal væk fra opfattelsen af, at overvægtige selv er skyld i, at de vejer for meget.
Overlæge Jens-Christian Holm ved Holbæk Sygehus mener også, vi skal have en anden tilgang til fedme.
– At sige, at hård motion og sultekure slanker, er udtryk for en forældet, middelalderlig tankegang, som vi skal væk fra til fordel for en forståelse af, at fedme er en kronisk sygdom på linje med astma og diabetes, og som på samme måde derfor skal passes resten af livet, hvis man er overvægtig og ønsker at blive og forblive slank, siger han.

Forsvaret kan ikke redegøre for irakiske fanger
Forsvaret kan ikke redegøre for, hvad der er sket med 360 ud af mindst 567 fanger, som Danmark tilbageholdt under Irak-krigen. Det viser dokumenter fra Forsvaret, som Radio24syv har fået aktindsigt i og gennemgået med Information.
Hverken Værnsfælles Forsvarskommando, Irak Task Forces formand, Torben Mikkelsen, forsvarschef Peter Bartram eller forsvarsminister Peter Christensen (V) har ønsket at svare på spørgsmål.
Flere partier kræver, at regeringen nu genåbner Irak- og Afghanistankommissionen, der blev lukket umiddelbart efter regeringsskiftet.
