Læs også:

Close

Dagens overskrifter: 11. maj

Kultur, Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i verden

Dansk studie: Folk med lidt på sidebenene lever længst

Lidt ekstra sul på kroppen er måske ikke så skidt igen. Faktisk viser nye resultater fra et dansk studie, at personer, der betegnes som let overvægtige, i gennemsnit lever længere end både normalvægtige og undervægtige.

Men alt for mange kilo på sidebenene påvirker dog levealderen i negativ retning.

Professor Børge Nordestgaard står i spidsen for studiet, der er udarbejdet sammen med kolleger fra Herlev Hospital og Københavns Universitet.

– Så dem, vi i dag går rundt og kalder overvægtige med et BMI på 27, ja de er faktisk dem, der lever længst. Derfor skal vi nok til at få et lidt mere nuanceret syn på vægt og overvægt, siger professor Børge Nordestgaard til Politiken ifølge Ritzau.

Konklusionen er, at personer med et såkaldt body mass index (BMI) på 27 lever længst. BMI er et udtryk for folks vægt i forhold til højde. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er man overvægtig, hvis man har et BMI på over 25.

Ny forskning viser, at lidt ekstra på sidebenene ikke er så farligt igen, hvis man vil leve længe. (Foto: All Over).
Ny forskning viser, at lidt ekstra på sidebenene ikke er så farligt igen, hvis man vil leve længe. (Foto: All Over).

Distortion: Gadefest på Nørrebro hænger i en tynd tråd

Distortion skal skrue gevaldigt op for salget af gadearmbånd, hvis de skal nå at hente en million kroner hjem inden den 5. juni. Hvis ikke pengene hentes ind, risikerer festivalen at skrumpe igen til næste år.

I 2013 sløjfede Distortion gadefesten i Indre By, da et voldsomt stigende deltagerantal fik udgifterne til at eksplodere. Skaffer Distortion ikke pengene, kan den yderste konsekvens være, at de to gadefester på Nørrebro og Vesterbro stopper fra 2017.

Derfor relancerer Distortion i dag sin gadearmbåndskampagne The Distortion Million, hvor målet er at indsamle en rund million fra de hundredtusindvis af deltagere, inden dette års festival slutter den 5. Juni. Armbåndene koster 100 kroner stykket, og pengene skal skabe bedre balance i festivalens regnskaber.

– Vi prøver at gøre kampagnen så positiv og konstruktiv som overhoved muligt, men den rene realitet er, at der simpelthen skal komme en million kroner ind, ellers kan vi blive tvunget til at lukke enten en eller to gadefester. Hvis vi sælger 4.000 armbånd, så sikrer vi Vesterbro til næste år. Hvis vi sælger 10.000 armbånd, så sikrer vi begge gadefester til næste år. Så det er mest Nørrebro, der lige nu er på spil. Derfor vil vi gerne lægge et positivt pres på vores deltagere, siger Distortion-leder Thomas Fleurquin til b.dk.

Læs om armbåndskampagnen på Distortions facebookside.

Distortion på Nørrebro kan være i fare for at lukke allerede til næste år. (Foto: Polfoto).
Distortion på Nørrebro kan være i fare for at lukke allerede til næste år. (Foto: Polfoto).

Terrorfrygten er stor til filmfestival i Cannes

Franskmændene overlader intet til tilfældighederne, når Cannes filmfestivalen går i gang, og den franske by indtages af godt og vel 10.000 festivalgæster og filmfolk fra hele verden. Mere end 200 specialstyrker er kaldt ind, militærfolk med maskinpistoler og skudsikre veste patruljerer under filmfestivalen, og der er forbud mod droner over festivalområdet. Det skriver Politiken.

– At folk kan se, at vi forberedte, og at vi er klar, skulle gerne gøre, at de føler sig mere trygge, siger Claire-Anne Reix til det amerikanske medie The Hollywood Reporter.

Filmfestivalen i Cannes har skruet op for sikkerhedsniveauet i år. (Foto: Polfoto).
Filmfestivalen i Cannes har skruet op for sikkerhedsniveauet i år. (Foto: Polfoto).

· Mere fra samme kategori ·

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk