Læs også:

Close
instagram logo design

Brugerne om nyt Instagram-design: Det er grimt

Nyheder, Underholdning  | 

Instagram har for første gang ændret design siden lanceringen i 2010. Brugerne raser og er ikke tilfredse med ændringerne. De ønsker sig tilbage til det gamle

Det sociale medie Instagram er ude i den største modstand siden lanceringen i 2010. Det har nemlig valgt at opdatere sit design, herunder logoet, der hidtil har været et retrodesign af et gammeldags kamera – et såkaldt instamatic kamera, der kunne fremkalde og udskrive billederne indenfor få minutter.

– Det nye (design, red.) får man næsten ondt i øjnene af at se på + det gamle var stilfuldt på en eller anden måde, skriver den danske bruger amalie_riise i en kommentar til Instagrams egen annoncering af det nye logo.

Og kommentarerne som disse er kommentarfeltet fyldt med. Der er simpelthen store følelser for det oprindelige logo blandt Instagrams danske brugere, og efter ganske få timer i luften med en forklarende reklamevideo på deres eget medie har Instagram fået godt 300 kommentarer fra danske brugere, hvor stort set alle begræder det nye design.

Samtidig har Instagram også givet designet på selve brugerfladen en opdatering, hvor de blå menubarer er blevet erstattet af en hvid baggrund. Ikonerne på Instagrams brugerflade er blevet sorte i stedet for blå, og Instagram har i klassisk, digital stil givet brugerne et par enkelte ekstra features.

Instagram er ikke det første verdensomspændende brand, der har fået negative reaktioner fra deres kernekunder omkring en logo- og designændring. I flere andre tilfælde har brugeres protester fået firmaer til at ændre nye logoer tilbage til det oprindelige.

Det store, amerikanske tøjfirma GAP trak således et nyt logo tilbage efter blot seks dage med massive kundeprotester i 2010, og Pepsi lancerede i 2008 et nyt, smilende logo, som kunderne bestemt ikke kunne grine af. Derfor kan de utilfredse Instagram-brugere håbe på, at det sociale medie bliver den næste gigant, der må bøje sig for brugernes pres.

Du kan se flere eksempler på store firmaers fejlslagne logoændringer på canny-creative.com

· Mere fra samme kategori ·