Læs også:

Close

Opskrift: Bagt grød med banan

Camille er uddannet pædagog og kostvejleder med speciale i børn og overvægt. Hun blogger i fritiden om mad og livsstil på camillemaja.dk.

Har du prøvet at eksperimentere lidt med din morgengrød? Jeg giver her en lækker og sund opskrift på en bagt grød med banan

Jeg laver ofte grød til morgenmad og tænkte en dag, at jeg skulle prøve at smide den i ovnen i stedet. Det er supernemt, og så kan den passe sig selv, mens du klarer resten af morgenritualerne! Grøden blev så lækker, og det gav det lige lidt ekstra, at den blev bagt.

Med hensyn til morgenmaden er det vigtigt for mig, også når jeg vejleder andre med deres kost, at det er en solid morgenmad, som både mætter og holder blodsukkeret stabilt.

Jeg har lavet opskriften med cashewnødder, men jeg er sikker på, der er andre nødder, der smager supergodt i.

Opskriften er til 1 person:

Du skal bruge:
– 1 dl havregryn
– 1 spsk chiafrø u. top
– 1 tsk kanel
– 1/2 tsk vaniliesukker
– 1 banan + 1/2 til topping
– 1/4 dl cashew nødder (cirka 10 stk) til topping
– 1.5 dl mælk
– Lidt kanelsukker/rørsukker på toppen
– Nip salt

 

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Mos den ene banan i en skål, og bland sammen med resten af ingredienserne – undtagen cashew og den halve banan
  • Hæld din masse ned i et ovnfast fad eller en pande, drys med lidt kanelsukker eller rørsukker, og giv din grød 20-25 minutter, når ovnen er varm. Min fik 20 minutter, og grøden er færdig, når den er fast.
  • Spis og velbekommen!

DSC_1461

· Mere fra samme kategori ·