Læs også:

Close
Et billede af balletdansere på scenen i det kongelgige teater, hvor man oplever en stor fremgang i antallet af unge besøgende

Unge strømmer i teateret

Kultur, Nyheder  | 

Det Kongelige Teater har mærket en massiv fremgang i billetsalget til unge

Ballet, opera, musicals og helt klassiske teaterstykker fylder mere og mere for de danske unge. Det fremgår af Det Kongelige Teaters årsberetning. I 2015 solgte Det Kongelige Teater nemlig 76.000 billetter til personer under 19 år, hvilket er 14.000 billetter mere end året før.

Det er man meget tilfreds med på Det Kongelige Teater, hvor der er blevet lagt en målrettet indsats for at lokke den yngre målgruppe til at købe teaterbilletter.

– Vi er jo hele Danmarks teater, så alle målgrupper er vigtige – også de unge. Traditionelt har det været svært at få yngre målgrupper i teatret og lettere at få de mere modne herind. Så strategisk har det været vigtigt for os at lave tiltag, der kunne vise og formidle scenekunsten til de yngre, siger Magnus Restofte, kommunikationschef for Det Kongelige Teater, til MY DAILY SPACE.

Analogt teater vinder frem hos digitale unge

Samtidig er det lykkedes teateret at overbevise de unge om, at en teateroplevelse er pengene værd. Det har Det Kongelige Teater blandt andet gjort gennem intensiveret samarbejde med skoler og gymnasier, hvor der er blevet lavet workshops og digitalt undervisningsmateriale.

Netop det digitale er noget, Magnus Restofte tror har haft en indflydelse på det øgede antal af yngre danskere, der smider sparepengene efter en billet til en opera, ballet eller teaterforestilling. Han mener nemlig, at det er blevet mere trendy at være analog for de digitalt indfødte.

– Jeg tror, der er en del unge, der har fået øjnene op for det unikke i live-elementet, og at det samtidig er en vigtig kunstform for at kunne forstå ens kultur og identitet som dansker. I en meget digital og globaliseret verden er der mange unge, der søger svar og perspektiv igennem kunst. Og til vores held også scenekunst, forklarer Magnus Restofte.

· Mere fra samme kategori ·