Læs også:

Close

Unge kvinder tager kampen op mod overfaldsmænd

Nyheder  | 

Unge kvinder vil ikke være magtesløse overfor overfaldsmænd. Derfor melder flere af dem sig i selvforsvarsklubber for at kunne lære at slå fra sig overfor nærgående typer i nattelivet

Vil du ikke finde dig i, at nogen chikanerer dig, når du er byen? Vil du gerne kunne smide en overfaldsmand over skulderen og holde ham i armlås indtil politiet kommer? Så er du ikke alene.

Selvforsvarscentre over hele landet oplever nemlig en markant stigning i medlemstallet, og det er især unge kvinder, der gerne vil lære at forsvare sig selv.

Ifølge formanden for Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvarsforbund, Jesper Mazanti, er det særligt i Danmarks store byer, at flere klubber oplever en stigning i antallet af kvindelige medlemmer.

– I nogle af de større byer, har de haft en tilgang af kvinder. Det, vi hører, er, at de føler sig lidt utrygge i nattelivet ved dem, der færdes der. Derfor starter de for at få mere selvsikkerhed og en garanti for, at de slipper bedre fra et eller andet, siger han til Ritzau.

Flere historier om overfald

Det seneste år har der været mange historier om kvinder, der chikaneres seksuelt i nattelivet. De seneste uger har der også været fokus på voldtægtssager. Senest har sagen om tre drenges frifindelse for grupppevoldtægt fyldt meget i pressen og på de sociale medier.

Det får nu et stadigt stigende antal af danske kvinder til at tage kurser i at forsvare sig selv.

Formanden for Gentofte Selvforsvarsklub, Jens Agger, kalder stigningen for voldsom.

– Mange har enten været udsat for noget eller er bekymret for at blive det. Især gymnasiepigerne føler sig utrygge og diskriminerede, siger han til Berlingske.

Formanden for Det Kriminalpræventive Råd, Henrik Dam, synes, at det er godt, at flere kvinder lærer selvforsvar, men han understreger, at effekterne af det endnu ikke kendes. 

– Hvis det giver kvinderne en følelse af tryghed, er det jo godt, hvis de vil gå til selvforsvar. Men der findes ingen studier af, om det hjælper eller ej, og jeg kan derfor ikke sige, om det er en falsk tryghed, de skaber sig, siger han.

Kilde: Berlingske og Ritzau.

· Mere fra samme kategori ·