Læs også:

Close

Kesha taber endnu en retssag mod Sony

Underholdning  | 

Kesha taber endnu engang sagen mod Sony. Dommer afviser alle anklager om, at sangerinden har været slave for pladeselskabet og produceren Dr. Luke, som Kesha anklager for voldtægt

Keshas kamp for at komme ud af sin kontrakt med Sony, og væk fra produceren Dr. Luke, som Kesha anklager for at have misbrugt hende seksuelt gennem flere år, har fået et foreløbigt trist udfald for sangerinden. Onsdag dømte New Yorks højesteret til fordel for pladeselskabet og Kesha kan derfor ikke løsrive sig fra sin kontrakt.

Kesha anklagede blandt andet Sony for at gøre hende til en slave og producer Dr. Luke til hendes hersker. Samtidig argumenterede Kesha for, at hun havde været offer for en hatecrime mod kvinder, da hun sideløbende med sit krav om fritstillelse fra sin kontrakt anklager sin producer for at have voldtaget hende, da sangerinden var 18 år gammel.

Retten i New York finder ingen grundlag for, at Sony har tvunget Kesha til at arbejde eksklusivt med Dr. Luke, og samtidig mener retten ikke, at Dr. Lukes mulige seksuelle overgreb på Kesha alene skyldtes, at hun var en kvinde, og derfor kunne betegnes som en hatecrime.

Højtprofileret sag

Sagen om Kesha, Sony og Dr. Luke har kørt siden 2014, hvor Kesha i første omgang forsøgte at få gennemført en hasteretssag for at kunne udgive musik med andre pladeselskaber end Kemosable Records, der er et underselskab til Sony. Årsagen var i følge sangerinden, at hun var blevet bedøvet og voldtaget som 18-årig af sin producer ved Sony, Dr. Luke.

Produceren Dr. Luke afviste alle anklager og sagde, at sangerinden fandt på det seksuelle overfald for at komme hurtigt ud af sin kontrakt. Kesha tabte hasteretsagen, og Sony gik efter at få alle anklager mod selskabet og produceren afvist.

Det fik flere højt profilerede kvindelige kunstnere som Demi Lovato og Lady Gaga til at støtte op om Kesha, og Taylor Swift donerede et millionbeløb til Kesha som støtte efter den første tabte retssag.

Sagen mellem Kesha og Dr. Luke kører stadig. Kesha er kontraktbundet til at udgive yderligere seks plader hos Sony.

 

Kilder: TMZ 

· Mere fra samme kategori ·