Læs også:

Close
Prins Henrik dropper sin titel som prinsgemal

Prins Henrik dropper sin titel

Nyheder, Underholdning  | 

Prins Henrik dropper sin titel som prinsgemal. Det sker i forlængelse af flere års kamp for at blive respekteret af det danske folk som overhoved for kongefamilien

Det har ikke været let for Prins Henrik at være nummer to i den kongelige rangorden efter Dronning Margrethe, men da det i 2002 blev tydeliggjort, at Kronprins Frederik stod højere i rangordenen som nummer to, begyndte det at udfordre Prins Henriks stolthed. Det betød nemlig, at han blev nummer tre i den officielle rangorden i Kongehuset, mens han internt i familien havde et meget større ord at skulle have sagt.

I dag er det så blevet bekræftet af Kongehuset, at Prins Henrik opgiver den lidt gammeldags titel Prinsgemal. Han vil fremover bære titlen Prins Henrik, som han er blevet kaldt i folkemunde, selv om hans officielle titel var Prinsgemal.

– Det er Hans Kongelige Højheds egen beslutning at ændre sin titel til det mindre formelle Prins Henrik. Prins Henrik finder, at det passer bedre til hans nuværende situation efter pensioneringen, siger hoffets kommunikationschef, Lene Balleby, til Ekstra Bladet.

Besluttede sig selv for “prinsgemal”

Dermed opgiver Prins Henrik via sin titel at signalere, at hans position er lidt vigtigere end andre prinsers, fordi han er gift med Dronningen. Det fortalte han selv til Stéphanie Surrugue i biografien Enegænger – Portræt af en prins:

– Det var min beslutning at tage den titel. Hvorfor? Fordi jeg var træt af at blive kaldt “prinsen”. For hvad for en prins? Er det lille prins Felix? Eller er det dronningens mand? Nuvel, så efter mere end tredive år tog jeg den titel af prinsgemal, som mine ligestillede i Holland og England dog har haft.

Prins Henrik skal fremover tiltales Hans Kongelige Højhed Prins Henrik ved officielle lejligheder, hvilket også fremgår af Kongehusets hjemmeside.

· Mere fra samme kategori ·