Læs også:

Close

Skiferie i Sankt Anton: Sne, sol og afterski

Rejser  | 

Der er ingen grund til at vælge mellem snemængder, godt vejr, afterski eller muligheden for at blive solbrun – østrigske Sankt Anton har det hele

De østriske alper indbyder til ski, og sneen og skiføret i Sankt Anton lever klart op til deres flotte udseende.

Mulighederne for masser af sne, sol og afterski i Østrig er optimale i marts. Alpebyen Sankt Anton i Arlberg-dalen er et klassisk skisportssted, og her bliver du som skigæst taget virkelig godt imod fra start med smukke bjerge, der viser sig fra deres bedste sider.

Hvem kender ikke billederne af de smukke, sneklædte østrigske alper, hvor himlen er blå og sneen på bjergenes tinder er helt hvid? Det er det billede, der møder dig, når du tager på skiferie i Sankt Anton. Okay, i selve byen er snemængderne begrænset til små bunker hist og pist, men når du kigger op på bjergene, er det ren Instagram-kvalitet.

Det er svært at finde noget at være utilfreds med i Sankt Anton. Sneen er perfekt, himlen blå og temperaturerne tilpas omkring de syv grader om eftermiddagen i dalen, hvilket sikrer et godt skiføre hele dagen uden for meget slushice om eftermiddagen. I uge 11, hvor MY DAILY SPACEs udsendte var afsted på skiferie, er området ikke pakket med andre turister, hvilket helt sikkert også hjælper på oplevelsen af ski- og snekvaliteten, fordi pisterne ikke bliver kørt så hurtigt op.

En del af noget større

Sankt Anton startede som ferieparadis i 1895, da byens fornemme “Hotel Post” stod færdigt, men det var først i 1937 at udviklingen som skisportdestination tog fart med indvielsen af skiliften til Galzig.

I dag er lift- og pistesystemet blevet udviklet til at omfatte et kæmpeområde med mere end 200 pister, som strækker sig fra de østriske byer Sankt Anton og den nærliggende, hyggelige by Sankt Christoph over de mondæne, og væsentligt dyrere byer i Schweiz, Zürs, Lech og Zug. Et helt fantastisk område til skiferie, der i den grad indbyder til udflugter på ski.

Fakta om Sankt Anton:

  • Byen ligger 964 km. fra København
  • Turen tager 13 timer i bil
  • Nærmeste lufthavn er Innsbruck
  • Man betaler i Euro, og kan bruge Visa/dankort
  • Flere steder er mindstekøbet 20 Euro på kort
  • Der er 2.848 indbyggere i byen
  • Der er 97 lifte i området
  • Og mere end 350 km pister

Pisterne i området er kun blå, røde eller sorte. Det betyder, at der er meget langt mellem de helt små børn, selvom Sankt Anton også er et populært sted for børnefamilier. De holder sig bare til nogle små, afgrænsende områder og kommer først ud på de store pister sidst på ugen, når skiskolerne har fået lært dem de nødvendige færdigheder.

Flere steder i terrænet har østrigerne fornyet og udvidet de restauranter, der fortsat har de traditionelle retter på menukortet. Gulasch, suppe, pølser og de lokale lækkerier serveres til de sultne skiløbere, mens du på områderne udenfor nyder udsigten og ikke mindst solens varme stråler. Solterrasserne er selvfølgelig anlagt med bænke, borde og flere steder også liggestole, hvor der er mulighed for at slå sig ned i et par timer, sludre med sine venner og drikke lidt vin, en øl eller noget helt andet, mens du får lidt farve i ansigtet.

Alpernes bedste afterski-destination

En anden ting som Sankt Anton er berømt – og en lille smule berygtet – for, er byens mange barer og afterski-muligheder. Blandt skijournalister er området kendt for den gode stemning og det høje festtempo, og det betyder selvfølgelig, at flere af afterski-restauranterne og barerne gør rigtigt meget ud af oplevelsen. Der er livemusik, kendte DJ’s, dans på bordene og øl og shots i stride strømme på barerne, hvor flere af dem ligger tæt på byen.

Den klassiske og mest kendte afterski-bar er uden tvivl MooserWirt, hvor mange, glade skiløbere afslutter dagen med at drikke sig i hegnet, inden turen på ski går de sidste 500 meter ned til Sankt Anton og hotellerne.

I samme område som MooserWirt ligger flere andre, gode afterski-barer, som absolut også kan anbefales. Tjek SennHütte, Heustadl samt det yngre og vildere sted Krazy Kanguruh ud: Her møder du ikke din mor og fars generation.

Nede i byen er der også masser af hyggelige barer, hvor tempoet og festen måske ikke er lige så vild, men hvor man kan feste længere, spise mere varieret, og hvor du har kortere hjem til hotellet efter festen.

En skiferie i Sankt Anton byder med andre ord på perfekt skiterræn, sol og afterski i lange baner, og det er ikke underligt, at byen er en af danskernes favoritdestinationer i Østrig.

· Mere fra samme kategori ·