Læs også:

Close

– Kvinder er årsag til korruption

Nyheder  | 

Indonesiens minister for religion mener, at materialistiske kvinder presser mænd ud i korruption

Der står en kvinde bag alt.

Dette gamle mundheld er blevet aktuelt i Indonesien, hvor Lukman Saifuddin, minister for religiøse anliggender, siger, at en forklaring på den korruption, der plager landet, kan skyldes kvinders efterspørgsel på materielle ting.

Det får mænd til at ty til korruption for at få penge til at tilfredsstille kvindernes behov.

– Hvis de lader være med at bede om så meget materielt, vil det være et ekstraordinært bidrag fra kvindernes side. Korruption har mange motiver, citerede avisen Kompas ham i weekenden for at sige.

– Nogle gange er det krav, der ikke er fornuftige, sagde han videre, og disse udtalelser har siden udløst kritik.

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Organisation afviser blankt

Udtalelserne fra minister Lukman Saifuddin, der i Indonesien er populær for sine moderate islamiske synspunkter, er også nået frem til Transparency International.

Organisationen, der prøver at holde snor i omfanget af korruption i alverdens lande, skriver tirsdag på sin Facebook-side:

– Vi har forsket i korruption i over 20 år, og vi kan med sikkerhed sige, at det er helt latterligt. Intet retfærdiggør korruption, og at give kvinder skylden er i strid med fornuften.

Nogle af reaktionerne på indlægget gør grin med ministeren.

– Det forklarer ikke en Porsche 911 i garagen, Piaget-armbåndet om håndledet på den 21-årige elskerinde, der er placeret i en luksuslejlighed. Men hej, det er nok den grådige hustrus skyld, skriver Paul Dillon på siden.

På den liste, som Transparency International udarbejder om korruption, blev Indonesien i 2015 regnet for at være verdens 88. mest korrupte land ud af 168 lande.

Danmark regnes i øvrigt for et af de lande, hvor der er mindst korruption.

Kilde: Ritzau

· Mere fra samme kategori ·