Læs også:

Close
Billig allergimedicin er lgie så godt som det dyre. Spar på allergipiller

Ingen grund til at vælge de dyre allergipiller

Nyheder, Sundhed, Økonomi  | 

Tilbringer du årets varme måneder med Benadryler i lommen og et minus på bankkontoen, er der nu hjælp at hente. Det behøver nemlig ikke koste dig en formue at komme gennem sommeren uden snotnæste og øjne, der løber i vand

Apotekerforeningen har udført en ny analyse, der viser, at at der er mange penge at spare på allergimedicin, hvis du køber store pakker kopimedicin på apoteket. Faktisk kan du spare to tredjedele af prisen som de kendte mærker koster.

– Det er enorme prisforskelle. Ikke mindst i lyset af at vi ved, at de billige kopier som udgangspunkt er nøjagtig lige så gode som de dyre, siger AstmaAllergi Danmarks vicedirektør, Anne Holm Hansen til Metroxpress.

Allergimedicin er en millionforretning

I følge vicedirektøren får man mere for pengene ved at købe dyrt. Apotekerforeningens undersøgelse viser, at små pakker mærkevaremedicin ofte koster fem-seks kroner pr. tablet, mens store pakker kopimedicin kan fås helt ned til 1-1,50 kroner pr. tablet.

– Det er den samme medicin, du kan få på apoteket, bare billigere – og samtidig har apoteket fagligheden til at hjælpe dig med, hvordan du bedst behandler din allergi, udtaler sundhedsfaglig direktør i Apotekerforeningen, Birthe Søndergaard.

Det anslås, at hver femte dansker lider af pollenallergi, og med en pollensæson, der allerede er startet, kan det blive en dyr omgang i år. Tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser nemlig, at danskerne brugte knap ni millioner kroner på de kendte allergipiller i detailhandlen i 2014.

Midler mod høfeber og allergi. Benadryl, Clarityn og Zyrtec. (Foto: Polfoto)
Midler mod høfeber og allergi. Benadryl, Clarityn og Zyrtec. (Foto: Polfoto)

Selv om det kan være en ny oplevelse at tjekke medicinpriser, er der altså mange penge at spare. Eksempelvis sælges den mest populære allergimedicin i Danmark, Cetirizin, både i dyre mærkevareversioner, såsom Benaday og Zyrtec, men sælges også som kopimedicin, hvor det går under navne som Alnok, Cetirizin og Vialerg.

Butikker holder fast i kendte mærker

Selv om detailbutikkerne godt er klar over, at der findes billigere alternativer, holder forretninger som 7-Eleven fast i den dyrere mærkevaremedicin.

– Vi har et meget snævert medicinsk sortiment og ikke meget plads, så det skal være kendte mærkevarer, som folk på farten nemt kan genkende, siger indkøbschef i 7-Eleven, Morten Vedel.

Coop har overvejet at sælge kopimedicin, men har droppet det igen.

– Der vil ofte kunne være spørgsmål til medicinerne, som for eksempel hvorfor den er fem gange billigere, og vores personale må ikke besvare medicinske spørgsmål, forklarer han til metroxpress.

· Mere fra samme kategori ·