Læs også:

Close
hjemme hos line stützer

Hjemme hos Line Stützer: 50’er-stil møder bohemejungle

Bolig  | 

I denne københavnerlejlighed mødes stilarter og humoristiske islæt i skøn og overraskende forening

Line Stützer, 29, er UX Architect hos Hello Group. Hun bor på Østerbro med sin mand Henrik og hunden Betty.

I den 84 m2 store lejlighed på Østerbro i København har Line Stützer sammensat teakmøbler, finurlige loppefund, planter og Star Wars-figurer i et personligt mix med plads til kreative eksperimenter.

Line fortæller, at parrets stil er frugten af flere års forhandling tilsat en masse missere. Misserne er dog ikke til at se, når man tager et kig rundt i hjemmet, som de selv har sat i stand.

– Vi har virkelig været vidt omkring, men vi er landet et godt sted, synes jeg. Skal jeg beskrive vores stil med ord, vil jeg nok sige, at den er noget “luksusboheme møder fanboy-kultur”.

Farveleg og funktion

Igennem hele lejligheden er der truffet modige farvevalg på både møbler, vægge og i kombinationen af de mange fine og sjove pyntegenstande. For Line balancerer brugen af farver på en hårfin grænse. Hun kan ikke lide, at det bliver for afstemt eller pænt. Omvendt kan hun nærmest blive helt rundtosset af noget, der er for kontrastfyldt – som dengang hendes forældre malede væggene i hendes værelse gule og karmene violette.

Alle de farvede flader er resultatet af benhårde forhandlinger, hvor især inspirationsbilleder fra Pinterest er blevet brugt som visuelle argumenter for parrets respektive ønsker.

– Pinterest er desuden et genialt medie, når man skal definere sin egen personlige stil. Bare gå i gang uden at tænke for meget over, hvad du pinner. Pludselig begynder der at tegne sig en rød tråd.

Rummenes funktion betyder meget for Line Stützer, som ikke er bleg for at gentænke de eksisterende løsninger, efterhånden som parrets behov og mønstrer ændrer sig. Det er nemlig ikke altid lige let at forudse, hvordan en idé virker i praksis.

– Da vi flyttede ind, lavede vi en kæmpe arbejdsplads, hvor vi begge kunne sidde og arbejde. Problemet var bare, at det gjorde vi aldrig, så bordet blev i stedet til en rodestation. Design spiller selvfølgelig også en afgørende rolle. Det er nok derfor, at jeg har en særlig plads i hjertet for eksempelvis Bauhausstilen, hvor funktion og æstetik arbejder sammen.

Parrets nuværende arbejdsplads er en del af et reolsystem i teaktræ, som Henriks morfar har lavet, og som bærer på hans samling af Star Wars-ting.

Jalousiskabet er gået i arv fra Lines mormor og giver stuen varme og sjæl. Det betyder meget for Line, at folk godt kan lide at være i hjemmet, der indbyder til hygge og afslapning.

– Vi har lagt meget af os selv i vores indretning, så hvis folk ikke bryder sig om det, føler jeg, at det samtidig vil sige noget om os. Omvendt er jeg egentlig ligeglad med, at folk måske synes, at vores gule sofa er lidt for gul, eller at der er lidt for mange planter til deres smag.

I soveværelset har Line monteret en gardinstang langs væggen ved siden af sengen, hvorfra der hænger forskellige ampler med planter i.

Loppefund på parade

Line forklarer, at hun ikke går så meget op i trends. At hendes stil så ind i mellem dumper lige ned i, hvad der er moderne på gældende tidspunkt, er i hendes opfattelse en anden sag.

– Jeg tror, at jeg er ved at have fundet mit sted sådan stilmæssigt. Og så er jeg måske også bare lidt for doven til konstant at lave drastiske ændringer. Jeg søger især inspiration på nettet og i magasiner – men også i stemninger i film eller i andre storbyer end København. Jeg har gemt mange billeder fra cafeer og restauranter af den simple grund, at der var rart at være.

Ifølge Line Stützer er de bedste steder at gøre gode fund på Instagram og DBA, hvis man med hendes egne ord er “sådan en lidt doven banan som mig”. Men når vejret først bliver bedre, går Line på loppemarkeder i det fri. Især i provinsen eller Vestjylland, hvor Line kommer fra, har hun fundet meget guld. I lejligheden står alle Lines fund samlet i reoler og på alle andre ledige flader.

Line lopper efter instinkt og mavefornemmelse, og det betyder ikke noget særligt for hende, hvor tingene er fra. I stedet er hendes fokus på form, farve og håndværksmæssig kvalitet.

– Jeg synes ikke, at folk skal være for brandfokuserede. Det bliver sgu så kedeligt, når man kommer ind i et hjem, og der står HAY på alting.

– Det er svært at vælge én yndlingsting, men jeg har en keramikkop, som jeg aldrig bliver træt af at kigge på og rode ved. Jeg er også svært glad for vores Prouvé-stole om spisebordet og den gule sofa.

Lige nu ønsker Line sig et nyt køkken, da hun ikke synes, at lejlighedens oprindelige køkken “skriger på at blive brugt”. Desuden er køkkenet udstyret med overskabe, som hun er ganske ivrig efter at komme af med.

Selv om hjemmet er under løbende forandring, er det dog altid med udgangspunkt i den samme røde tråd.

– Vores hjem er helt vildt personligt for os, og der er lagt mange tanker og overvejelser i de valg, vi har truffet. Derfor ville det også virke sært, hvis vi hele tiden sadlede om; det gør man da ikke bare lige med sin personlighed, slutter Line Stützer.

· Mere fra samme kategori ·