Læs også:

Close

Kulturtilbud i april: Gratis venindehygge i din by

Kultur  | 

April byder på et væld af kulturtilbud, som du og veninderne kvit og frit kan benytte jer af, uanset hvor i landet I bor. Vi har samlet månedens tre bedste gratis arrangementer i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Trekantsområdet

 

Gratis kulturtilbud i København

Gratis kulturtilbud i København: Du er garanteret en hyggelig formiddag, når Det Kongelige Teater slår dørene op til endnu en omgang Brunch og Ballet. (Foto: Det Kongelige Teater)
Du er garanteret en hyggelig formiddag, når Det Kongelige Teater slår dørene op til endnu en omgang Brunch og Ballet. (Foto: Det Kongelige Teater)

Dans og brunch fra første række

Sæt jer godt til rette i de knirkende røde fløjlsstole på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, når I bliver budt indenfor til en formiddag i ballettens tegn, krydret med weekendens madmæssige højdepunkt: Brunch’en. Nyd udsigten til de toptrimmede balletdanseres obligatoriske morgentræning med kaffen og croissanten i hånden.

Brunch og ballet, 9. april kl. 10, Det Kongelige Teater. 

 

Statens Museum for Kunst på hovedet

Vi ved det godt: Statens Museum kan i nogle ører lyder både tørt og trættende. Men vi lover dig, at du ikke vil fortryde, at du har hanket op i veninderne og taget til SMK Fridays den sidste fredag i april. Der er hverken triste gennemgange af billeder, du allerede har glemt, mens du kigger på dem, eller intellektuelle ældre, der kigger skævt til dig og tydeligvis ikke mener, at du hører til et så fint sted som på Statens. Derimod er du inviteret til en uformel aften med drinks og musik på museet efter lukketid.

Tip! SMK Fridays er den perfekte start på en hyggelig fredag aften i byen med veninderne.

SMK Fridays #20, 29. april kl. 16, Statens Museum for Kunst. 

 

Tokyo i København

Japanerne i Danmark fejrer, at det japanske kirsebærtræ blomstrer med en stort anlagt festival i Langelinje Park. Få den japanske kultur helt ind under huden med alt fra undervisning i karate, te-ceremonier og haiku-oplæsninger. Find kimonoen frem fra gemmerne og perfektionér dine karaoke-skills, så er du så godt som klædt på til den perfekte weekend i Københavns Japan.

Copenhagen Sakura Festival 2016, 30. april til 1. maj, Langelinje Park. 

 

Gratis kulturtilbud i Aarhus

Gratis kulturtilbud i Aarhus: På Kunstnernes Påskeudstilling kan du få opdateret din viden om tendenserne i kunsten lige nu.
På Kunstnernes Påskeudstilling kan du få opdateret din viden om tendenserne i kunsten lige nu. (Foto: Kunsternes Påskeudstilling)

Er dit studie det klogeste?

I 2015 kunne retorik bryste sig af titlen som det klogeste studie på Aarhus Universitet, og nu kan du og dit studie endelig få fat i den fornemme titel, når Teatret Svalegangen byder indenfor til quiz i bedste Trivial Pursuit-stil, og lader dig og studiet prøve at vinde trofæet med hjem.

Byens klogeste studie, quiz på Off the Record, 14. april kl. 21, Teatret Svalegangen. 

 

Få opdateret playlisten

Er det altid Justin Timberlake, Beyoncé og Rihanna, der kører i ring på playlisten, kan du få opdateret tonerne i dine høretelefoner, når musiknørder fra alle ender af musikkens spektrum mødes og spiller deres absolutte yndlingsnumre for dig og alle os andre, der aldrig har turde prøve de lidt mindre kendte playlister på Spotify.

Lytteklubben på Dokk1, 25. april kl. 16:30, Dokk1. 

 

Det eneste museumsbesøg, du har brug for i år

På en times tid kan du og veninderne komme up to date med kunsten lige nu. Den årligt tilbagevendende udstilling præsenterer både etablerede og nye kunsteres værker og giver dig et indblik i de tendenser, der påvirker kunsten dette år. Med en smuttur til Kunsthal Aarhus skal du ikke bekymre dig om flere museumsbesøg i år – du vil snildt kunne tale med, når dine kunstinteressede venner namedropper trends og navne, der dominerer kunstscenen i 2016.

Kunsternes Påskeudstilling, 19. marts til 17. april, Kunsthal Aarhus. 

 

Gratis kulturtilbud i Odense

Gratis kulturtilbud i Odense: Stift bekendskab med morgendagens sangstjerner i Musikkonservatoriets koncertsal.
Stift bekendskab med morgendagens sangstjerner i Musikkonservatoriets koncertsal. (Foto: Syddansk Musikkonservatorium)

Skønsang efter arbejde

Så snart du hører sangerne fra Syddansk Musikkonservatoriums stemmer, breder der sig en ro i hele kroppen, og du undrer dig over, hvorfor disse mennesker ikke alle sammen allerede har vundet X Factor. Nyd deres smukke stemmer, og forkæl ørerne med nyere amerikanske sange til deres fyraftenskoncert, der kun kan gøre torsdagen bedre.

Fyraftenskoncert, 7. april kl. 17, Syddansk Musikkonservatorium. 

 

Flower Power

Liker du alle de billeder af blomster, du kommer forbi i dit Instagram-feed? Så vil du med garanti elske udstillingen Lad det blomstre, der kan få selv den mest tomboy’ede pige til at blive en 100 procent girly-girl i de par timer, udstillingen varer. Vink farvel til den lange og grå vinter med denne udstilling fyldt med sommerfarver, varme og flower power.

Lad det blomstre, 30. marts til 28. maj, The Studio Gallery. 

 

Jazz’ede studenter

Lok dine veninder med på Studenterhus Odense, og hør jazz i alle udformninger, mens I nyder drinks og fadøl til Happy Hour. Arrangementet er kendt for altid at ende i vilde, spontane jamsessions, hvor stemningen mellem publikum og artister altid når nye højder.

Studenterhusets Jazz Jam, 15. april kl. 20, Studenterhus Odense. 

 

Gratis kulturtilbud i Aalborg

Gratis kulturtilbud i Aalborg: Gense et filmhistoriens største mesterværker.
Gense et af filmhistoriens største mesterværker. (Foto: Polfoto)

Oplev en af filmhistoriens mesterværker

Fritz Langs film Metropolis var en af de første film, der blev lavet i fuld længde, og filmen inspirerer stadig den dag i dag modeskabere, musikere og filminstruktører og tager pusten fra selv den mest æstetiske sjæl med sine billedskønne futuristiske scener. På 1000Fryd kan du søndag den 10. opleve filmen for måske første, men garanteret ikke sidste gang.

Sunday Movie Matineé: Metropolis, 10. april kl. 16, 1000Fryd. 

 

Festival for bogormene

Et af de gratis kulturtilbud i denne måned kan du besøge, når Nordjyllands største ord- og litteraturfestival slår igen dørene op i Aalborg. På festivalen kan du opleve alt fra forfattersamtaler til oplæsninger og en masse debatter. Temaet Ord ud over alle grænser udforsker de bøger, vi alle sammen læser under natlampen, lige meget om vi bor i Sydney, København eller Rio de Janeiro. Hvis du kan nå det, kan du jo altid lige læse Jane Eyre for at få frisket klassikerne op.

Ordkraft 2016, 7. til 9. april, NORDKRAFT. 

 

Feministisk totalinstallation

Træd ind i kunsterkollektivet Råberi over Hegnets totalinstallation i Kunsthal Nord, og udforsk det humoristiske kunstværk, der bruger kunsthallens rå og maskuline udtryk til at sætte fokus på emner som krop, køn og ikke mindst feministisk kritik. Tag veninderne under armen, og diskuter datidens fokus på feminisme og maskulinitet.

Råberi over Hegnet, 20. marts til 22. maj, Kunsthal Nord. 

 

Gratis kulturtilbud i Trekantsområdet

Gratis kulturtilbud i Trekantsområdet: En smuttur forbi Vejle skal der til, når John Kørner udstiller sine grafiske værker på VejleMuseerne.
En smuttur forbi Vejle skal der til, når John Kørner udstiller sine grafiske værker på VejleMuseerne. (Foto: Polfoto)

Bliv forført af John Kørner

VejleMuseerne har gjort et scoop: De har fået en udstilling med John Kørners grafiske værker i hus. Har du aldrig oplevet Kørners kunst, kan vi kun anbefale, at du tager turen til Vejle og ser hans smukke værker, der har til opgave at sætte spørgsmålstegn ved vores verdens problemer uden at nedprioritere det kunstneriske udtryk.

John Kørner // Grafik 1996-2005, 16. april til 14. august, VejleMusserne. 

 

Varme hveder og vandring

Skal Store Bededagsaften bruges på lidt anderledes venindehygge, kan I tage til Kastellet eller Mindelunden i Fredericia, hvor den traditionsrige Store Bededagsvandring finder sted. Nyd den friske luft og hinandens selskab på volden, og rund dagen af med friske, varme hveder, der luner i aftenvinden.

Store Bededagsvandring, 21. april kl. 18:30 til 22, Mindelunden og Kastellet i Fredericia. 

 

Koncert under åben himmel

Sidste lørdag i april skal du bruge i Geografisk Have i Kolding, hvor Musikskolen i Kolding afslutter deres festuge og afholder koncerter rundt omkring i parken. Parkens natur danner baggrund for koncerterne, hvis temaer alle omhandler natur og blomster, og som kun kan gøre dig i godt humør.

Musik i haven, 30. april kl. 15 til 16:30, Geografisk Have i Kolding. 

· Mere fra samme kategori ·