Læs også:

Close
Kvinde med tatovering på ryggen

Tatovør skjuler ar fra selvskade med smukke tatoveringer

Nyheder  | 

En australsk tatovør tilbyder to gange om ugen, at personer med ar fra selvskade kan få dem dækket med gratis tatoveringer

– Ingen bør nogensinde føle, at de er et offentligt museum, som folk kan gøre nar ad.
Whitney Develle, tatovør

Resten af år 2016 har den australske tatovør Whitney Develle sat to dage om ugen af til at tatovere personer, der har ar fra selvskade. Det er især armene, hendes kunder vil have dækket med tatoveringer, og Whitney Develle gør det helt gratis.

Beslutningen tog australieren fornylig, efter hun i februar hjalp en tæt veninde med at skjule ar, der stammer fra en periode med selvskade og spiseforstyrrelse.

– Hun fortalte mig, hvor ondt det gjorde, når folk spurgte til dem (arene, red.) eller kom med kommentarer, siger Whitney Develle til 9NEWS.

– Ingen bør nogensinde føle, at de er et offentligt museum, som folk kan gøre nar ad.

Whitney Develle har dækket venindens mange ar på armen med en stor, flot blomstertatovering, og resultatet har gjort en kæmpe forskel, fortæller hun:

– Udtrykket i hendes ansigt – det kan man ikke prissætte. Bagefter spurgte folk til hendes tatovering. Arene blev irrelevante – noget fra fortiden.

 

Whitney Develle brugte sin Instagram-profil til at dele tilbuddet om gratis at dække ar på selvskadeofre, og det er væltet ind med beskeder fra personer, der ønsker at blive tatoveret.

Nu har tatovøren været nødt til at takke nej til flere henvendelser, da den enorme efterspørgsel langt overstiger den tid, Whitney Develle har til at hjælpe de mange ofre.

https://www.instagram.com/p/BCbtn4wmPfe/?taken-by=whitneydevelle

Whitney Develle forklarer, at hun vil gøre op med den måde, hun mener samfundet ser på ofre for selvskade: Som ustabile personer, der ikke passer ind i mængden.

– Jeg vil ændre det stempel. De er bedsteforældre, mødre, fædre og unge, der er kommet videre fra deres dage med selvskade, siger Whitney Develle.

– De skal vide, at de ikke længere behøver føle skam, og at de ikke længere er nødt til at skjule deres ar. De kan få en afslutning og få selvtillid igen.

· Mere fra samme kategori ·