Læs også:

Close

Drømmer du om en topstilling? Så vælg dette studie

Mit liv, Nyheder  | 

En ny undersøgelse har kåret det studie, der højst sandsynligt vil score dig en topstilling

Drømmer du om et stort ansvar, en høj løn og en fed karriere, når du er færdig med at læse? Så bør du overveje økonomistudiet. En ny undersøgelse viser nemlig, at tal- og pengeglade studerende har nemmere ved at sikre sig en karriere i det danske erhvervsliv.

– De her uddannelser retter sig mod erhvervslivet, og de studerende tænker forretning allerede under uddannelsen. Det betyder noget for mindsettet videre frem og for lysten til at gøre karriere.
Charlotte Rønhof, Dansk Industri

Undersøgelsen, som Dansk Aktie Analyse har foretaget blandt seks uddannelser, viser nemlig, at cand.merc. og økonomi sammen vinder førstepræmien som de bedste erhvervsrettede kandidatstudier i landet – og det giver god mening for Dansk Industri, der sætter tendensen i forbindelse med finanskrisen.

– De økonomiske kompetencer bliver vægtet højt i øjeblikket, og vi ser for eksempel oftere, at en finansdirektør bliver administrerende. Kommer solen til at skinne mere over vores økonomi, kan man godt forestille sig, at andre kompetencer bliver mere attraktive, siger Charlotte Rønhof, underdirektør i Dansk Industri, til Finans.

Uddannelsen afgør mindsettet

De andre studieretninger i undersøgelsen er jura, cand.merc.aud (revisoruddannelsen), civilingeniør og naturvidenskab (matematik, fysik, kemi og datalogi samlet), som alle er uddannelser, der rangerer højt i det danske erhvervsliv. Det er dog økonomi- og cand.merc.-, du bør gå efter, hvis du er på jagt efter så lidt ledighed og så høj løn og titel som muligt.

– Det er selvfølgelig de færreste, der kommer fra universitetet og bliver administrerende direktører. Men de her uddannelser retter sig mod erhvervslivet, og de studerende tænker forretning allerede under uddannelsen. Det betyder noget for mindsettet videre frem og for lysten til at gøre karriere, forklarer Charlotte Rønhof.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

· Mere fra samme kategori ·