Læs også:

Close
Derfor skal du stoppe med at tylle ingefærshots

Derfor skal du stoppe med at tylle ingefærshots

Nyheder, Sundhed  | 

Ingefærshots er slet ikke så sundt, som du går rundt og tror. Så stop bare hysteriet

Hvis du selv har afholdt dig fra at hoppe med på ingefærtrenden, har du helt sikkert en veninde eller to, der sværger til den. Det er lige før, de bunder flere ingefær- end tequilashots! Det er dog helt unødvendigt at fylde dig med den skarpe modespise, hvis du er rask.

– Ingefær indeholder nogle stoffer, som muligvis kan være gavnlige i forhold til immunforsvaret og for folk, der lider af gigtsygdomme, eller hvis man døjer med svimmelhed eller kvalme – men det er mere ingefær som medicin, siger ernæringsrådgiver Per Brændgaard ifølge TV 2.

Han sammenligner de ingefærshotindtagende trendmedløbere med folk, der tager hovedpinepiller, selv om hovedet er helt okay. Han mener, at opfattelsen af, at det er sundt at bælle ingefærshots hele tiden, er delvis indbildning.

– Det smager sundt. Smagen er stærk og karakteristisk. Det, vi ved fra placeboforskning, er, at hvis piller har en stærk farve, virker de meget bedre, end hvis de er hvide. På samme måde er det formentlig med helsekost. Helsekost med en markant smag oplever vi som mere sundt.

Den teori kan vi vist godt erklære os enige i. Hvor mange sunde madvarer, der samtidig er velsmagende, kan du måske nævne?

Hvad gør ingefær godt for?

Ingefær er en plante, hvor stoffet rhizomet udvindes fra stammen og bruges som naturmedicin.
sundhed.dk

Det er altså helt formålsløst at proppe dig med ingefærshots og andet hejs, medmindre du reelt fejler noget, det kan afhjælpe. I så fald har ingefær til gengæld mange gode egenskaber.

Det er dog småt med lidelser, ingefær kan kurere. Der er blevet lavet en masse forskellige forsøg inden for for eksempel gigtforskning, men faktisk er der meget få overbevisende resultater på symptomer, hvor ingefær har en positiv effekt. Det eneste, der er sikkert, er, at ingefær kan være nyttigt som tillægsbehandling, når du har kvalme eller kaster op efter en operation.

Det skriver speciallæge Camilla Sachs på sundhed.dk, hvor hun desuden beskriver, hvordan ingefær er blevet testet for at kunne fungere som antioxidant, antibiotika, svampemiddel og medicin mod kræft og forhøjet blodtryk.

– Indtil nu findes der ikke studier på mennesker, som beviser sådanne effekter, skriver hun.

Så selv om mange ser ingefær som et himmelsendt naturlægemiddel, ser det altså ikke ud til, at videnskaben kan understøtte den opfattelse.

· Mere fra samme kategori ·