Læs også:

Close
derfor maa du ikke saette dig paa graesset

Derfor er det farligt, når du sætter dig i græsset

Nyheder, Sundhed  | 

Vi er mange, der gerne vil nyde foråret med en slapper i det gode vejr. Men er du kvinde, skal du tænke dig om en ekstra gang, før du sætter dig i det grønne græs

Efter en kold og blæsende start på foråret, er vi praktisk talt klar med solstole og parasoller, så snart temperaturen er over 10 grader. Med stadig stigende apriltemperaturer og flere og flere solskinstimer, er vi da også mange, der søger udenfor for at nyde foråret. Et par øl og godt humør, mens du og vennerne chiller i græsset i haven eller parken, er den perfekte opskrift på, hvordan solens lune stråler skal nydes. Men stop lige en halv!

Vi kvinder bør nemlig overveje andre alternativer til, hvordan vi kan nyde det gode vejr, hvis ikke vi vil ende med at ligge syge i sengen. Årsagen er, at kvinder er i større risiko for at udvikle blærebetændelse, når vi sætter os i græsset, der – selv om luften er varm – stadig bærer præg af en kold marts.

– Kulde kan undertrykke trangen til at skulle tisse, og blærebetændelsen opstår, hvis man ikke får tømt blæren ordentligt, forklarer Ulla Gertsen, ledende overlæge på Urinvejskirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital, til Ritzau.

Gode råd til at forebygge blærebetændelse:

  • Drik halvanden til to liter væske om dagen.
  • Tøm blæren helt.
  • Undgå almindelig sæbe ved intim vask.
  • Skift bind, når det er blevet vådt.
  • Tag eventuelt tranebærkapsler eller drik tranebærsaft.

Derfor er det altså en god ide at tage et ekstra toiletbesøg, hvis du opholder sidder i græsset i længere tid – så kan du nemlig mindske risikoen for en urinvejsinfektion.

Mænd skal ikke bekymre sig

For mænd er risikoen for blærebetændelse slet ikke lige så stor som hos kvinder, da deres urinrør er næsten tre gange så langt som kvinders. Med et urinrør på blot cirka fem centimeter, sidder bakterierne, der opstår, når du ikke får gået på toilettet, altså mere koncentreret i kvinders urinrør, og bliver de der for længe, kan du godt regne med at skulle en tur til lægen.

Du kan derfor roligt sende kæresten ud i græsset, men tag du hellere på fortovscafé med veninderne eller nyd vejret med en gåtur i den friske luft.

· Mere fra samme kategori ·