Læs også:

Close
chokoladebrud camille maja

Opskrift: Chokoladebrud med lakrids

Camille er uddannet pædagog og kostvejleder med speciale i børn og overvægt. Hun blogger i fritiden om mad og livsstil på camillemaja.dk.

Bliver det meget bedre end chokoladebrud med lakrids? Ja, det gør det faktisk! Med lidt hvid chokolade og frysetørrede bær drysset ovenpå

Du får her mit bud på lækre chokoladebrud med lakrids til dig og dine gæster … Eller bare til dig!

chokoladebrud camille maja

Jeg har lavet to versioner af chokoladebruddene, hvor den ene indeholder lakridsmandler, som du kan finde min opskrift på her. Du kan også købe færdigpakkede lakridsmandler i supermarkedet – det er bare lidt dyrere. Den anden version indeholder almindelige mandler og lakridspulver, men hvis du egentlig ikke vil have lakrids i nogen af dem, så undlader du jo bare at komme det i.

Du skal bruge

– Med lakridsmandler:
– Lakridsmandler (laves inden)
– 150 gram mørk chokolade
– 50 gram hvid chokolade
– Frysetørret hindbær eller jordbær (kan undværes)

– Uden lakridsmandler:
– 1 håndfuld mandler
– 150 gram mørk chokolade
– 50 gram hvid chokolade
– 1 tsk med top lakridspulver
– Frysetørret hindbær eller jordbær (kan undværes)

Jeg bruger en 80 % mørk chokolade til min opskrift, som jeg køber i Netto af mærket Superior. Det kun koster 12 kr. pr. plade, og jeg synes, at det smager lige så godt som de dyrere alternativer. Altså, hvem er ikke fan af at spare lidt penge?

Fremgangsmåde:

  • Vil du lave versionen med lakridsmandler, skal de laves, før du starter med at smelte din chokolade. Opskriften finder du her. Jeg brugte ca. 1/4 af denne opskrift til min portion.
  • Når mandlerne er klar, skal de hakkes. Nogle af mandlerne må gerne være lidt større end andre.
  • Lav to vandbad med hver deres chokolade i.
  • Når den mørke er smeltet, smider du din lakrids i (hvis du bruger almindelige mandler) og rører rundt.
  • Smid dine mandler/lakridsmandler i den mørke chokolade, og rør rundt igen. Jeg gemte lidt af de finhakkede mandler, til at drysse ovenpå.
  • Derefter skal massen ud på noget bagepapir og spredes så flat som muligt.
  • Smid din hvide chokolade på frysepose, klip et lillebitte hul, og lav et flot mønster på den mørke chokolade.
  • Drys med frysetørret hindbær eller jordbær.
  • Sæt på køl i mindst en time før servering.

DSC_1473

· Mere fra samme kategori ·