Læs også:

Close

Prince er død

Kultur, Nyheder  | 

Rockstjernen Prince er fundet død torsdag morgen. Ikonet blev kun 57 år og går over i historien som en af de mest epokegørende kunstnere i moderne tid

Den musikalske legende Prince er fundet død i sit hjem i Minnesota tidligt torsdag morgen. Musikeren, der blandt andet er kendt for sangene Purple rain, When doves cry, Little red corvette, 1999, Kiss og Sign o’ the times, blev 57 år gammel. Det er endnu ikke afklaret, hvad dødsårsagen er.

– Det er med dyb sorg, at jeg bekræfter, at den legendariske, ikoniske kunstner, Prince Rogers Nelson, er død i sit hjem i Paisley Park denne morgen i en alder af 57 år. Der er ikke yderligere oplysninger om dødsårsagen på nuværende tidspunkt, udtaler ikonets manager, Yvette Noel-Schure, ifølge magasinet Variety.

Blev indlagt i sidste uge

Der er mange spekulationer om dødsårsagen. Flere medier peger på en historie fra sidste uge, hvor magasinet People fortalte, at Princes privatfly måtte nødlande og stjernen hasteindlægges på hospitalet, fordi han havde et ildebefindende. På det tidspunkt oplyste sangerens repræsentant, at det skyldtes en alvorlig omgang influenza, som han havde sloges med i flere uger.

Allerede næste dag var Prince dog på benene igen og optrådte til en koncert, hvor han forsikrede sine fans om, at han havde det godt, skriver TMZ.

En af de vigtigste musikere i moderne tid

Prince, hvis fulde navn er Prince Rogers Nelson, betragtes som en af de mest indflydelsesrige musikere inden for moderne musik, hvor han blandede genrer som jazz, funk, pop og soul, og blev udråbt til en af de mest naturligt begavede kunstnere nogensinde af magasinet Rolling Stone.

Prince skrev kontrakt med Warner Brother Records som teenager, og i 1978 udgav han sit første album For you. I de følgende to år udgav Prince endnu to albums, men det var albummet 1999, der blev udgivet i 1982, der for alvor satte Prince på den musikalske stjernehimmel med hits som Little Red Corvette og 1999.

I 1984 udgav han albummet Purple Rain med hits som When doves cry og Let’s go crazy på. Prince modtog en Oscar i kategorien Bedste originale sang, og albummet ramte førstepladsen på musikmagasinet Billboards top 100.

I 1989 havde Prince cementeret sig selv blandt nogen af tidens største kunstnere, som Madonna og Michael Jackson.

Efter kontroverser med Warner Brother Records over rettigheder, valgte Prince at skifte sig kunstnernavn ud med symbolet O(+>, og blev af medierne kaldt The artist formerly known as Prince. I flere år optrådte superstjernen med ordet Slave skrevet på sin kind. Da Princes kontrakt med selskabet udløb i 2000 tog han sit ikoniske navn tilbage. Syv år senere optrådte Prince til Super Bowl, hvor han henviste til sit symbol, og hans optræden til den amerikanske sportsbegivenhed er udnævnt til en af de mest mindeværdige nogensinde.

De sidste år har Prince udgivet flere albums og skrevet prisbelønnede sange til film som Happy Feet. Samlet set har musikeren solgt over 100 millioner albums gennem sin karriere, vundet adskillige Grammy-priser for sin musik og blev i 2004 optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Danmark har flere gange haft fornøjelsen af at opleve Prince live. Blandt andet har han i nyere tid optrådt på Roskilde Festival i 2010, på 10-øren i København i 2011, på Amager Bio til natkoncert lige efter efter koncerten på 10-øren også i 2011, og på Skanderborg Festival i 2013.

Kilde: Ritzau, Huffington Post, Rolling Stone

· Mere fra samme kategori ·