Læs også:

Close
Marnie i Girls

5 gange, hvor nye serier har brudt sextabuer på tv

Mit liv, Underholdning  | 

Nogle sexstillinger er bare tabu at vise på tv, men de sidste seks år har instruktørerne taget seerne med ind i dobbeltsengen, selv om udfoldelserne afviger fra de klassiske sexscener

Du kan ikke længere være sikker på, at kameraet panorerer væk, så snart de to personer har lagt sig til rette i missionærstillingen. Ligesom bandeordene har fundet vej til skærmen, er diverse sexscener nemlig også blevet mere eksperimenterende.

I hvert fald når det kommer til de mange nye tv-serier, der er kommet til siden 2010. De har nemlig – modsat spillefilmene – skruet op for de eksplicitte sexscener, inklusive pegging, anilingus og strap-ons.

Da Big Boo bruger en strapon i Orange Is the New Black

Der er masser af sex i Orange Is the New Black, og i afsnittet Finger in the Dyke (2015) i sæson tre er der mere end bare en finger på spil. I et flashback til Big Boos liv, før hun kom i fængsel, hiver hun en kvinde med hjem fra en bar og bruger en strapon på hende.

Lea DeLaria, der spiller rollen som Big Boo fortæller ifølge The Daily Beast, at scenen blev lavet for at lære seerne, hvordan lesbiske også kan dyrke sex:

– Vi har helt sikkert set dildoer før, men ikke hvor de er blevet brugt rigtigt. De har ikke været spændt fast – ikke på den måde, butches gør. Det var meget vigtigt for mig, 1) fordi jeg elsker en god sexscene og 2) på grund af synliggørelsen af butches. Det er sådan, vi gør, og det er der mange mennesker, der ikke ved.

big boo orange is the new black
Big Boo er bare en af de karakterer i Orange Is the New Black, der taler højt og ofte om sex. (Foto: Polfoto)

Da Maura har sex i Transparent

Det burde ikke være en big deal, men fordi Maura er transkvinde, løftede anmelderne brynene en ekstra gang, da hun – ligesom alle andre karakterer i serien – havde sex foran seerne.

I anden sæson tilfredsstiller hun sin eks, hvilket har fået New York Post til at skrive en artikel under titlen “Transparent-sexscenen, som ingen har lyst til at se”, hvor skribenten blandet andet betegner det som “ulækkert”.

I slutningen af sæsonen oplever Maura selv seksuel nydelse for første gang, da hun går i seng med Vicki og guider hende til at gøre det, hun vil have.

– Det var virkelig min pligt på en eller anden måde at seksualisere vores transkarakterer i denne sæson på en måde, som ikke reducerer dem til bare at være seksuelle fetisher, siger Our Lady J, som er en af manuskriptforfatterne på sæson to, til MTV News.

Maura i Transparent
Transparent handler om transkvinden Maura, der forsøger at finde sig selv i sit nye liv som kvinde, mens hun samtidig skal tackle sine tre børn problemer. (Foto: Polfoto)

Da Jeremy vil knaldes med en strapon i Broad City

Abbi bliver noget overrasket, da hun foreslår Jeremy, at de skifter stilling. Han misforstår nemlig hendes forslag, og rækker hende en strapon. Først går Abbi i panik, men efter et hurtigt opkald til veninden, er hun klar til at være den aktive part i sengen.

– Det var en meget ømtålelig situation, for ingen foreslog det nogensinde som en joke, at han er til pegging, forklarer Abbi Jacobsen, der udover at spille rollen som Abbi også har været med til at skrive serien, ifølge Vulture.

– Vi var meget påpasselige, for vi ville ikke have det til at blive misforstået som om, at den præference bliver set ned på.

Scenen finder sted i sæson to i afsnittet Knockoffs (2015) og har på den måde introduceret pegging til en ny generation af seere – akten var nemlig også med i The Sopranos.

Da The Affair viste en penis uden censur

Det er meget sjældent, at det mandlige kønsorgan vises frem på skærmen, men det bliver det altså i premieren på sæson to, 201 (2015). Her har Helen lige haft sex med ejeren af den penis, der vises uden tildækning eller sløring, mens han er i gang med at bestille hotelmorgenmad over telefonen.

– Nogen syntes, det var spændende, mens andre mente, vi bare ville have opmærksomhed, siger medskaber Sarah Treem til Vulture.

– Det viser bare, hvor sjældent man ser mandlige kønsorganer på tv. Jeg har læst artikler på nettet på fransk om, at det var “scenen, der chokerede America”. De gør grin med os. Der er en puritansk del af den her kultur, som måske virker lidt umoden for resten af verden.

Da Marnie får anilingus i Girls

Du skal lidt længere end YouTube, hvis du vil se eller gense videoen fra den berygtede scene, hvor Marnie står foroverbøjet i køkkenet og bliver slikket bagi af sin kæreste, Desi.

Scenen var med i premieren på fjerde sæson, Iowa (2015), og fik i den grad snakken til at gå, da den af flere medier blev beskrevet som “chokerende”. Allison Williams, der spiller rollen som Marnie, fortæller, at hun havde en helt speciel trusse på til formålet.

– Jeg havde et par dage, hvor jeg talte med kostume- og makeupafdelingen for at blive klar til at rigge den anordning til, som jeg havde på i scenen. Det var en ingeniørbedrift! Jeg ville sætte den i produktion, hvis der var mere end en enkelt person, der havde brug for den om året, siger hun til Entertainment Weekly og uddyber:

– Det var så omstændigt – det involverede Spanx (shapewear, red.), som vi klippede hul til og limede fast, og det involverede menstruationsbind og to af de der mærkelige g-strenge (vi går ud fra, hun taler om c-strenge, red.). Jeg har lavet sådan en type scene to gange nu.

Marnie i Girls
Marnie får anilingus uden megen censur i Girls. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·