Læs også:

Close

5 bøger, du skal læse i maj

Kultur  | 

Alle I bogorme derude kan godt glæde jer til en maj måned i bøgernes tegn. Vi har fundet de fem fedeste udgivelser, du straks bør kaste dig over

For nogen betyder maj stigende eksamensstress, mens andre er så heldige, at det er det gode vejr og de efterhånden lune aftener, de forbinder denne forårsmåned med. Lige meget om du hører til første eller anden gruppe, er det et godt tidspunkt at fortabe sig i bøgernes verden – hvad end det er for at få tankerne væk fra eksamenslæsningen eller bare er som afslapning i havestolen, mens solen varmer og gør stængerne brune og sommerklar.

Boeger du skal laese i maj
(Foto: People’s Press)

NU af Marie Jedig

Du læser trofast med på hendes blog, og liker ivrigt hendes lækre billeder på Instagram. Nu er Marie Jedig ude med en bog, der kan gøre dit liv lidt mere a la hendes (og er det ikke vores allesammens hemmelige drøm?).

Fyldt til randen med modetips og -tricks, samt anbefalinger af stamcaféer, private fotografier og idéer og ikke mindst gode råd til, hvordan du finder din helt egen stil, er bogen hyggelig og let læsning, som nemt kan klemmes ind som supplement til studiebøgerne.

Boeger du skal laese i maj
(Foto: Gyldendal)

Fangirl af Rainbow Rowell

Da Fangirl for et par år siden ramte USAs boghandlere, tog den alle med storm. Den charmerende, morsomme og rørende historie om pigen Cath, hvis tvillingesøster har fået nok af hendes besættelse af kendissen Simon Snow, som hun dag ud og dag ind investerer al sin fritid i, er en ægte coming of age-roman, der har flere paralleller til dit eget liv, end du nok lige vil indrømme, og som uden tvivl vil vinde dit hjerte.

Boeger du skal laese i maj
(Foto: Politikens Forlag)

Hvor taler du flot dansk! af Abdel Aziz Mahmoud

Du kender ham som vært på Aftenshowet, men Abdel Aziz Mahmoud kan meget mere end det. For et par uger siden udkom hans bog Hvor taler du flot dansk!, som anmelderne har rost til skyerne, og som er et frisk pust i debatten om integration og indvandrere. Med den fornødne blanding af humor og alvor er hans selvbiografi god læsning for dig, der både vil have noget at grine, græde og tænke over.

Boeger du skal laese i maj
(Foto: Politikens Forlag)

KULØR – Mal med danske kunstnere af Mette Lion Halbæk og Signe Schmidt-Jørgensen

Er maj så presset på tid, at du ikke kan nå at komme igennem en hel bog, findes der heldigvis andre alternativer, når du ønsker et afbræk fra hverdagen. Politikens Forlag har netop udgivet deres bud på en af de yderst populære malebøger for voksne, der giver dig ro i sindet og jager stressen ud af kroppen. Der er dog noget helt særligt over denne malebog.

Det er nemlig ikke helt tilfældigt, hvad du farvelægger. Næ nej, det er prominente danske kunstnere som Kristian Von Hornsleth, Eske Kath og Martin Bigums værker, du sætter kulør på. Så find din indre Tal R frem, og mærk roen falde over dig.

Boeger du skal laese i maj
(Foto: Gyldendal)

Frøken Peregrines sælsomme børn 2 – Hollow City af Ransom Riggs

Har du læst første bind i serien om Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn? Hvis ikke, kan det kun gå for langsomt. Bøgerne følger Jacob, der på en øde ø finder et gammel forladt børnehjem, hvor de afdøde, tidligere beboere måske slet ikke er tidligere beboere, men på mystisk vis stadig er til stede i huset. Med sin brug af gamle antikke billeder, overlader bogen ikke meget til fantasien og får dig til at gyse mere end en gang per kapitel.

· Mere fra samme kategori ·