Læs også:

Close
Fire studiner fester på vognkørsel, efter de har bestået gymnasiet, STX.

Gymnasierne oplever det største ansøgerboom i 15 år

Nyheder  | 

Unge søger ind på gymnasierne i stor stil, mens erhvervsuddannelserne halter bagefter

9. og 10. klasseselever vælger som oftest den boglige vej på gymnasierne i stedet for de mere praktiske uddannelser på landets erhvervsskoler. Sådan er det også i år, hvor størstedelen af unge drømmer om at starte fremtiden på gymnasierne.

Tre ud af fire har nemlig valgt at søge ind på gymnasiet, mens knap hver femte vil tage en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse. Det viser ansøgertal fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Minister Ellen Trane Nørby er glad for det store boom i ansøgere til gymnasierne, men hun synes samtidig, det er vigtigt, at ansøgerne får øjnene op for, at også praktiske uddannelser kan give god mening for både dem selv og for samfundet.

– Vi skal også være bedre til at vise de unge, at der er gode muligheder for videre uddannelse efter en erhvervsuddannelse, siger hun ifølge Ritzau i en pressemeddelelse.

Vi har kun haft besøg fra gymnasiet

I alt 99.218 elever har i år søgt ind på en ungdomsuddannelse, og antallet af ansøgere til gymnasierne som førsteprioritet har ikke været så højt siden 2001.

Samtidig har erhvervsuddannelserne fået samme antal ansøgninger som i 2015, og det bekymrer Simon Neergaard-Holm, der er chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening.

– Alle prognoser og fremskrivninger viser, at flere unge fra grundskolen i fremtiden skal vælge erhvervsuddannelserne for at dække behovet for faglærte på arbejdsmarkedet, siger han ifølge Ritzau i en pressemeddelelse.

Laura Lucia Gersdorff Stenbjerre er en af de elever, der har valgt at søge ind på gymnasiet. Hun går i 9. klasse på Oure efterskole og fortæller, at erhvervsuddannelserne ikke har vist synderlig interesse for hende og hendes klassekammerater.

– Vi har kun haft en fra Oure gymnasium inde at fortælle. Vores lærer er den eneste, der har fortalt om erhvervsuddannelserne, siger Laura Lucia Gersdorff Stenbjerre til MY DAILY SPACE.

Læs mere: Derfor valgte Laura at gå i gymnasiet

· Mere fra samme kategori ·