Læs også:

Close
nutella-cupcakes, nutella, bagværk, chokolade, nutella-dag, chokoladekage, nutella, nutellakage, cupcakes, nutella cupcakes, frosting, nutellafrosting, mad, sukker, opskrift, kageopskrift, nutellaopskrift, international nutelladag,

Opskrift på lækre og svampede Nutella-cupcakes

Mad  | 

I dag er det international Nutella-dag. Det skal fejres, og det gør vi med disse lækre og svampede Nutella-cupcakes

I anledning af den internationale Nutella-dag, får du her en megalækker og syndig opskrift på nogle svampede Nutella-cupcakes. Hvis du, ligesom os, er stor fan af Nutella, så vil du elske de her cupcakes. Både muffins og frosting er lavet med Nutella, så de passer perfekt til dagens anledning.

bagværk, chokolade, nutella-dag, chokoladekage, nutella, nutellakage, cupcakes, nutella cupcakes, frosting, nutellafrosting, mad, sukker, opskrift, kageopskrift, nutellaopskrift, international nutelladag,
Lækre Nutella-cupcakes (Foto: EvasSvammel on VisualHunt.com / CC BY-NC-ND)
Ingredienser til dej:
125 gram smør
To æg
200 gram hvedemel
300 gram sukker
150 gram creme fraiche
En deciliter vand
En vaniljestang
Tre teskefulde Nutella (eller lidt mere, hvis du eeeeeelsker Nutella
En teske bagepulver

Sværhedsgrad: Let

Opskriften giver omkring 12 muffins

Sådan gør du – muffindejen:

  • Ovnen sættes på 180 grader.
  • Start med at blande smør og sukker i en skål, og rør det godt sammen.
  • Når smør og sukker er blandet godt sammen, tilsættes æg, kornene fra vaniljestangen, Nutella samt hvedemel, og det røres grundigt sammen. Du skal røre, til der ikke er flere klumper tilbage.
  • Derefter tilsættes bagepulveret. Du må ikke røre meget herefter, da bagepulverets effekt dermed kan blive ødelagt.
  • Til sidst vendes cremefraichen i med en ske.
  • Så hældes dejen i muffinforme. Det er en fordel at bruge silikoneforme, så undgår du, at dejen flyder ud.
  • Sæt dem i ovnen, og bag dem i cirka 20 minutter. Imens laves frostingen.
  • Når de er færdige, skal de være helt afkølet, før frosting påføres, for ellers risikerer du, at den smelter.
Ingredienser til frosting:
100 gram Nutella
450 gram flormelis
200 gram smør

Sådan gør du – frosting:

  • Start med at stille dit smør ud, så det får stuetemperatur.
  • Derefter hælder du det ned i en skål og pisker, til det er blevet let og luftigt. Det tager cirka fem til ti minutter.
  • Tilsæt nu Nutella lidt af gangen, og pisk blandingen godt sammen, til den er ensartet.
  • Hæld blandingen ned i en sprøjtepose på de afkølede muffins. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du bruge en almindelig frysepose, hvor du klipper det ene hjørne af.

 

Nu er du færdig og kan velfortjent nyde en lækker Nutella-cupcake i anledning af Nutella-dag! Tillykke til både dig selv og Nutella.

 

Læs også: Opskrift: Chokoladekage med Nutella-glasur – mums!

Læs også: Opskrift: Verdens bedste Nutella-shake

· Mere fra samme kategori ·