Læs også:

Close
Tajine med lam svesker og mandler

Opskrift: Tajine med lam, svesker og mandler

Mad  | 

Tajine er en af de mest kendte måder at lave sammenkogte retter på i Marrakech. Du får her den lækreste opskrift på tajine med lam, svesker og mandler. Det er nemt at lave, og det smager fantastisk

Denne opskrift på tajine med lam er fra bogen Marrakech – smag, steder og stemning, som netop er udkommet. Den er fyldt med masser af lækre opskrifter, stemningsfotos og nyttig information. Vi har udvalgt denne opskrift på en tajineret, som netop er indbegrebet af det dejlige land.

Opskriften er til 2-4 personer

Tajine med lam svesker og mandler
Så er der serveret. (Foto: Maria Wittendorff)
Ingredienser
5-600 gram lammekød, for eksempel skank, i store stykker
olivenolie
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 teske ras el-hanout (kan købes færdig eller selv laves af 1 teske spidskommen, stødt ingefær, gurkemeje, peber, salt, kardemomme samt ½ teske kanel, muskatnød og stødt koriander,
1 teske gurkemeje
1 teske stødt ingefær
1 stang kane
1 urtebuket bundet af koriander og persille
1 spiseske flydende honning
salt og peber
1-2 håndfulde svesker uden sten
smuttede, snittede mandler
2-3 spiseske ristede sesamfrø
friskhakket persille

Opskrift: Tajine med lam – sådan gør du

  1. Hak løget, og steg det klart i olivenolie.
  2. Tilsæt presset hvidløg og steg lidt videre, derefter kødet, som brunes godt.
  3. Tilsæt alle krydderier og urtebuketten, tilsæt vand, så det dækker kødet halvt.
  4. Læg låg på gryden, og lad retten simre i et par timer.
  5. Tilsæt eventuelt lidt mere vand undervejs.
  6. Halvvejs i kogningen fjernes urterne, honning, salt og peber tilsættes, og saucen koges godt ind.
  7. I de sidste 10 minutter kommes sveskerne i og eventuelt også hele mandler, og smagen kan justeres med mere krydderi.

Kødet serveres med lidt af saucen omkring, drysset med mandelflager, hakket persille og sesam.

På Nomad gives kogte hvedekerner med små tern af gulerod og hakket koriander til, og så kan man ellers høre englene synge.

marrakech bog opskrift tajine
Mad fra Marrakech er fyldt med lækre krydderier. (Foto: iStockphoto, Maria Wittendorff)

 

Velbekomme!

 

Læs også: Opskrift på fyldig kikærtesalat med bagte grøntsager og fetadressing

 

Få mere inspiration og opskrifter i bogen af Maria Wittendorff:

forside marrakech bog

· Mere fra samme kategori ·